Kokedamy

Kokedamy

Adresa:

Brno, Dominikánská 11

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

490

11červen sobota 10:00

Žánr: ostatní akce


Kokedamy - vznášející se rostliny, závěsné koule z jílu a mechu, jako létající ostrovy z Avatara... Pojďte si je s námi vytvořit.

Co vás čeká v kurzu KOKEDAMY

Kokedamy pocházejí z Japonska a v překladu to znamená  mechová koule. Rostliny jsou zasazené do zeminy, obalené japonským jílem a mechem. Od klasického pěstování pokojových rostlin se liší jen ve způsobu zalévání, jejich pěstování není těžké, přitom působí nevšedně, moderně a vzdušně. 

Budete mít také možnost prohlédnout si zde kokedamy vytvořené z různých druhů rostlin, příp. již hotové kokedamy zakoupit. 

Co se naučíte:

V kurzu se naučíte udělat si vlastní kokedamu. Povíme si, které rostliny jsou pro přípravu kokedamy nejvhodnější, jaký substrát musíte použít a jaký vybrat mech. Pak už se pustíme do vlastního hnětení "hlíny", ukážu vám, jak ji upravit, abychom dosáhli krásného kulovitého tvaru. Také Vás naučím uháčkovat síťku na zavěšení kokedamy a poradím Vám, jak ji umístit do prostoru. 

Dozvíte se, kolik světla a zálivky kokedamy potřebují, jak je hnojit a ošetřovat. Dám Vám i pár tipů, aby rostliny doma přežily během Vaší dovolené. 

Co s sebou:

Doporučujeme pracovní oděv na převlečení, s sebou si přineste igelitovou tašku s miskou nebo nádobu, ve které si vytvořenou kokedamu odnesete domů. 

Co si odnesete:

Po absolvování tohoto kurzu už sami zvládnete proměnit Vaše pokojové rostliny na kokedamy a vytvořit si originální květinové zákoutí. Domů si také odnesete vlastnoručně vyrobenou kokedamu. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30duben úterý 15:00

30duben úterý 15:00

Pálení čarodějnic 2024 - Líšeňská rokle Brno

, travnatá plocha mezi zastávkami Masarova a Kotlanova tramvaje čís. 8 Ostatní

Ubytování v okolí akce Kokedamy

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...