Celodenní kurz cínování

Celodenní kurz cínování

Adresa:

Brno, Dominikánská 11

Termín: 11.6.2016
Vstupné:

1900

11červen sobota 10:00

Žánr: ostatní akcekurzykurz


Co vás čeká na akci CELODENNÍ KURZ CÍNOVÁNÍ

Tento kurz je vhodný pro všechny, kteří chtějí proniknout do tajů výroby cínovaného šperku. Krůček po krůčku vás provedeme všemi procesy tak, abyste si po absolvování tohoto kurzu dovedli sami a v domácích podmínkách vytvořit svůj vlastní, originální a jedinečný šperk.

V kurzu se budeme věnovat výrobě závěsu do okna (andělíček) a několika šperkům. Je možné, že stihnete i celou sadu (přívěšek, prsten, náušnice, náramek). Precizně si vysvětlíme kompletní postup prací, seznámím vás s veškerými materiály i pomůckami a nářadím. Naučíte se spoustu vychytávek, které mám ověřené z vlastní cínařské praxe, a které Vám usnadní práci. Poradím vám, jak se vyvarovat chyb a nešvarů při výrobě šperků. 

Co se naučíte:

Ukážeme si práci s elektrickou ruční páječkou s regulovatelnou teplotou, tedy základní i pokročilé techniky měkkého pájení. Naučím vás, jak pracovat s měděnou lepicí páskou, letovací vodou, olovnatým i bezolovnatým cínem (jediným povoleným cínem při výrobě cínovaných šperků) - v našem případě budeme používat cín se stříbrem, měděným šperkařským plechem, měděnými drátky, patinou…, předvedeme si leštění, broušení a ošetření finálního šperku antioxidačním olejem. Získané dovednosti můžete dále prohloubit a doplnit na některém z pokračovacích kurzů, kde se budeme věnovat výrobě dalších typů šperků (náhrdelník, brož, spona do vlasů, náušnice…). 

Co si odnesete:

Domů si odnesete vlastnoručně vyrobený závěs do okna (andělíček) a originální šperky, které vás budou zdobit ve všední dny i při výjimečných příležitostech, nebo je můžete věnovat jako dárek někomu blízkému. Šikovní stihnou i více šperků.

Kurzy jsou vhodné pro dospělé a mládež od 16 let. Maximální počet účastníků je 6 lidí/kurz. 

Mladším a hlavně těhotným ženám tento kurz nedoporučujeme z důvodu používání chemie při výrobě cínovaného šperku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Celodenní kurz...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...