Blízký východ ► Náboženský zápal v USA ► Marek Čejka

Blízký východ ► Náboženský zápal v USA ► Marek Čejka

Termín: 19.4.2016

19duben úterý 19:00

Žánr: ostatní akceknihy


V další z přednášek se autor zaměří na specifickou roli náboženství v USA, kde nedávno prováděl výzkum mezi americkými imámy a rabíny.

Dozvíte se tak nejen více o náboženském vývoji Ameriky, ale třeba i kde se nachází "Bible belt", kdo jsou amišové a hutterité, nebo proč volí američtí židé raději demokraty než republikány. Pozornost bude věnována taky různým radikálním skupinám či bizarním sektám (KKK, Arijské národy,..) a náboženskému terorismu v USA (T. McVeigh, D. Koresh,...). Pokud to čas dovolí, nahlédneme i do života náboženských menšin v Británii.

Marek Čejka (1975) vystudoval právo a politologii. Mnohokrát navštívil Blízký východ a v letech 2001-2 absolvoval stáž na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě. V současnosti působí v Ústavu mezinárodních vztahů a přednáší na několika vysokých školách.

Je autorem řady článků a několika knih: Judaismus a politika v Izraeli (2002, 2009), Izrael a Palestina (2005), Encyklopedie blízkovýchodního terorismu (2007), Dějiny moderního Izraele (2011) a je spoluautorem knihy Rabíni naší doby (2010, s R. Kořanem). Provozuje blog: blizky-vychod.blogspot.com

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

25duben čtvrtek 17:00

25duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Blízký východ ►...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...