Nikdy nejsme sami s režisérem a dalšími hosty

Nikdy nejsme sami s režisérem a dalšími hosty

Adresa:

Brno, Cihlářská 19

Termín: 7.4.2016

7duben čtvrtek 20:30

Žánr: ostatní akce


Czech movie with English subtitles English synopsis below web: http://kinoart.cz/filmy/nikdy-nejsme-sami/ Zveme vás na premiérové uvední nového českého filmu Nikdy nejsme sami za účasti hostů. Dorazí režisér filmu Petr Václav (držitel Českého lva za film Cesta ven), producent filmu Jan Macola a ještě herec filmu (jméno upřesníme).

SYNOPSE Nikdy nejsme sami je nový film osobitého tvůrce Petra Václava, jehož předchozí snímek Cesta ven je považován za jeden z nejlepších českých filmů posledních let a sklidil mnohá ocenění. Velká očekávání s tímto spjatá se ale už začala naplňovat, když si film Nikdy nejsme sami odbyl předpremiéru na Berlinale za dobrých ohlasů kritiky a získal cenu čtenářů deníku Der Tagesspiegel. V prostředí vesnice, která se skládá jen z domů táhnoucích se kolem silnice, líčí film svázané životy několika politováníhodných lidí v tónu čiré beznaděje s občasnými záblesky černého humoru.

Ukazuje jejich propojenost a vzájemnou závislost, která je dohání k ničení sebe samých i lidí kolem sebe. Václav se tímto filmem snaží o překonání propasti mezi sociálními dramaty, které skrze své postavy poukazují na nějakou sociální realitu, a dramaty o mezilidských vztazích, jež sociální uvědomělost vyměňují za psychologickou prokreslenost postav. Pokouší se také o popsání současné doby. Konkrétně chce ukázat, jak tento výbušný stav, ve kterém se střední a východní Evropa nalézají, vzniká na úrovni mezilidských vztahů.

Čímž mimo jiné říká, že názory a nálady, jež ho utvářejí, se neformují v jedincích ve vakuu, ale teprve v kontaktu s dalšími lidmi. Film nám tedy už svým jménem Nikdy nejsme sami sděluje starou, možná až trochu banální pravdu, že žádný člověk skutečně není ostrovem. (Jakub Hložek) 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

20duben sobota 08:00

Farmářské trhy 2024 - Brno Líšeň

, Jírova, nad podzemní částí tramvaje Ostatní

20duben sobota 10:00

Trh řemesel

, Park Řehořova, Černovice Ostatní

Ubytování v okolí akce Nikdy nejsme sami s...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...