Slowmotiondancer & Lišaj - Radio Wave Live Session

Slowmotiondancer & Lišaj - Radio Wave Live Session

Adresa:

Brno, Sukova 4

Termín: 30.3.2016

30březen středa 20:00

Žánr: popfestivaldanceambienthip hopzdarma


Druhá letošní Radio Wave Live Session se uskuteční v Kabinetu Múz. Slowmotiondancer https://slowmotiondancer.bandcamp.com/ Hudebníka a umělce Dominika Gajarského zná nezávislá scéna jako polovinu dvojice Palermo.

Gajarský působí také sólově pod pseudonymem Slowmotiondancer. Zvukově se projekt utápí v introspektivních náladách vytvářených jednoduchou kombinací nenápadných syntezátorových zvuků a kytary.

Přesvědčit se můžete poslechem skromného debutu Life is Fine. Gajarský s živým vystupováním šetří, o to raději ho přivítáme v rámci letošních Radio Wave Live Sessions. V minulosti si ale zahrál například na festivalu Creepy Teepee a svou premiéru naživo si odbyl před britským hudebníkem a performerem Deanem Bluntem.

Ten pro něj značí jednoho z nejdůležitějších umělců současnosti. Leccos to prozradí také o tom, jakou hudbu se snaží dělat Slowmotiondancer. Lišaj https://genot.bandcamp.com/album/szara-ep Terénní nahrávky pořízené u Baltského moře, zahalené zvukem temného ambientu i noiseu, který protínají beaty připomínající avantgardní hip hop a útržkovitý zpěv na pomezí s recitací. Tak by se dala ve stručnosti popsat mnohovrstevnaté EP Szara od jednočlenného ostravského projektu Lišaj, za nímž stojí Mikuláš Odehnal.

Tento milovník kazet - nahrávka jeho předchozího projektu Les vyšla na magnetofonové pásce a stejně tak i ta současná díky labelu Genot Centre - si rád pohrává s deformacemi zvuku a jeho následnými rekonstrukcemi. Lišajova hudba pak navazuje vazby, jednou téměř zpřetrhané rychlou informační dobou, s přírodním ekosystémem. Jde bezesporu o jednu z nejpozoruhodnějších nahrávek, které na tuzemské scéně minulý rok vznikly. Mutuju https://soundcloud.com/mutuju Vstup je zdarma!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Slowmotiondancer &...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...