Deaths, Still parade, Mayen v Kabinetu múz

Deaths, Still parade, Mayen v Kabinetu múz

Adresa:

Brno, Sukova 4

Termín: 20.4.2016

20duben středa 20:00

Žánr: koncertypopfolkblueselektro


Bumbum Satori org uvádí Deaths Still Parade Mayen tickets soon Tři kapely, tři vize současného (dream) popu. Všechny tři kapely toho mají přes svou různorodost mnoho společného. Všechny vznikly v roce 2013 jako sólové projekty, sdílí lásku k zreverbovaným kytarám, analogovým syntezátorům a DIY přístupu k nahrávání.

Dalším spojujícím prvkem je Berlín, kde Still Parade i Deaths v současnosti sídlí a kde Mayen nahrávají své písně. DEATHS (Berlín) Berlínská kapela Deaths, nebo také Dead Collective, je projekt okolo multitalentovaného hudebníka Igora Brusa. Ten založil Deaths na jaře 2013 v Praze. Debutoval úspěšným klipem vlastní produkce k singlu Karaoke Blues.

Po delší odmlce se projekt Deaths ohlásil až z Berlína, kam Igor odešel studovat. Zde také potkal své současné spoluhráče Yaz Uemuru, Pierra Auradona , kteří doplnili v živé sestavě bubeníka Tomáše Hribíka. Po několikaměsíční pauze vyplněné psaním nových písní a hledání svébytného zvuku vypustila kapela pod hlavičkou londýnského labelu Love by Mistake singly k písním Lonewolves, Sold a Saviour, na které navázalo na podzim 2015 tuzemskými i zahraničními blogy opěvované EP Under The Old Sun.

Na něm se vyprofilovaly v sebevědomou kapelu světového formátu. Emocemi nabitý mix temné elektroniky, r ´n´b a popu dělá z Deaths jeden z nejzajímavějších současných hudebních projektů. http://www.churchofdeaths.com https://soundcloud.com/churchofdeaths https://www.facebook.com/churchofdeaths

STILL PARADE (Berlín) Projekt v Berlíně usazeného Niklase Kramera si získává od roku 2013, kdy začal pod jménem Still Parade vydávat zasněné popové songy s folkovým nádechem, stále více posluchačů po celém světě. Po úspěšném albu prvním albu Fields vyměnil Niklas prostředí vybaveného studia za svůj pokoj, ve kterém pomocí páskového magnetofonu, který dostal od svého otce, nahrál dva dreampopové singly s minimalistickou ale velmi sofistikovanou produkcí.

Folkový nádech vystřídala pestrá škála zkreslených kytar a syntezátorů. Písně Concrete Vision a 07:41 nám tak dávají ochutnat z chystaného alba, které podle všeho bude plné silných melodií a příjemně nostalgické atmosféry, jakou známe např. z aktuálního počinu Tame Impala. http://www.stillparade.com https://soundcloud.com/stillparade https://www.facebook.com/stillparade

MAYEN (Praha) Dreampopová kapela Mayen vznikla v roce 2013 jako sólový projekt Lukáše Vydry, písničkáře a bývalého kytaristy synthpopových Girls on Drugs (nyní Deaths). Do povědomí hudební veřejnosti se dostala po vydání debutového EP Wonder Years. Po čase projekt vyrost v regulérní živou kapelu.

Přibyl kytarista Lukáš Klavrza, baskytarista Josef Hradílek a multiinstrumentalista Jáchym Krohe, díky čemuž dostaly Vydrovy písničky nový a dynamičtější rozměr. Od té doby stihli Mayen odehrát množství koncertů v Čechách i na Slovensku, předskakovali například Blackbird Blackbird, Blouse anebo Glass Animals.

Svým zvukem se nejvíce blíží kapelám typu Real Estate či formacím okolo labelu Captured Tracks jako jsou Wild Nothing nebo Craft Spells. Sever aktualne.cz zařadil Mayen mezi největší objevy na alternativní scéně pro rok 2014. Na jaře 2015 vydali Mayen pod domácím labelem Stracastic ve formě digitálního downloadu druhé EP nazvané Elegy, které doprovázelo vřelé přijetí fanoušky, publicisty i hudební blogosférou.

Letos v lednu se Mayen připomněli experimentálním singlem April Is the Cruelest Month/ Bruise. http://mayenmusic.com https://soundcloud.com/mayenmusic https://www.facebook.com/mayenband

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Deaths, Still parade,...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...