Přejít na stránky Ticketpro.cz

DON AIREY & band (UK) Tour 2016 (Deep Purple)

Adresa:

Brno, Poštovská 6

Termín: 14.3.2016

14březen pondělí 20:00

Žánr: koncertyrock


Don Airey se narodil 21.6.1948 v Sunderlandu. Tento typický britský gentleman každým coulem začal svou profesionální hudební kariéru v Londýně v roce 1974 v kapele legendárního bubeníka Cozy Powela.

Historie světového hardrocku je plná zvučných jmen kytaristů,basistů či bubeníků,ale pouze tři klávesáci patří do absolutní extratřídy instrumentalistů tohoto žánru. Jsou to Ken Hensley, Jon Lord a Don Airey. Slovutný producent Bob Ezrin(produkoval poslední párplovské album No What?!) dokonce hovoří o Aireym jako o nejgeniálnějším klávesákovi současné světové hudební scény!

Zatímco kariéry Hensleyho a Lorda jsou svázány silnou pupeční šnůrou s jejich jedinou zásádní životní kapelou (Uriah Heep resp. Deep Purple), hudební kariéra Dona Aireyho zanechala svou výraznou stopu doslova v každé kapitole dějin nejvyšších pater britského hardrocku. Dona Aireyho chtěli do kapely či do studia doslova všichni a na jeho angažmá se stávaly dlouhé fronty! S hozeným lanem ale uspěla jen ta největší rocková esa. Airey od sedmdesátých působil m.j. v kapelách Colosseum,Rainbow,Gary Moore,MSG,Ozzy Osbourne,ve studiu pak natáčel desky např. s Whitesnake, UFO, Judas Priest, Phenomena, Brian May...

Logickou volbou bylo pak povolání Dona Aireyho k nejslavnější hardrockové mašině všech dob, ke kapele Deep Purple. V roce 2002 od párplů odchází ikonický varhaník Jon Lord do rockového důchodu a jedinou adekvátní náhradou se může stát jen Don Airey! Stává se ihned plnohodnotným členem Purple a své kvality již deset let potvrzuje při studiové práci i při pověstných živých párplovských koncertech.

Slavného klávesistu známého hlavně z velkých arén a stadionů si v březnu mohou jeho příznivci vychutnat tentokrát nablízko v příjemném klubovém prostředí!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce DON AIREY & band (UK)...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...