Divadelní svět Brno 2015: Zámek

Adresa:

Brno, Poštovská 8D

Termín: 21.10.2015
Vstupné:

250,-

21říjen čtvrtek 01:00

Žánr: divadloDivadelní svět Brnočinohra


ZÁMEK - HaDivadlo

Režie: Ivan Buraj
Výprava: Lenka Jabůrková, Jana Boháčková
Hudba: Pavel Boiko
Kamera: Matěj Nytra
Dramaturgie: Dagmar Radková
Hrají: Jiří M. Valůšek, Eva Novotná j. h., Marián Chalány/Jiří Svoboda, Simona Peková, Zbyšek Humpolec, Jan Lepšík, Jan Grundman ad.

Autorská inscenační analýza „nové“ totality dneška inspirovaná posledním románem Franze Kafky Zámek. Tichá exploze individualizmu. Touha po jedinečnosti se mění na noční můru každého z tisíce možných Já. Bitevní pole boje se rozšiřuje: revoluce se přesouvá z ulic do naší každodennosti – za hranice jeviště.

Zaměstnanec je věc. Jako s věcí je s ním tedy možno manipulovat, přesouvat jej, spojovat s jinými, rozdělovat ve dví. Jenomže, co když věčně potenciální zaměstnanec začne vzdorovat své „věcnosti“? Co když začne pátrat po tom, kdo nebo co ho zaměstnává? Jaké důsledky a pro koho má jím vyprodukovaná věc – práce? A co když dokonce začne pátrat po stopách práce ve svém osobním životě...?!

„Do třiceti let bys měl najít stálou práci, do třiceti let můžeš střídat zaměstnání, ale taky ne moc. Protože přeškolené lidi, nikdo nechce. Nikdy jsem nezjistil, co bych chtěl dělat doopravdy. Prostě jsem si vybral zeměměřičství. Ale nechci si na to stěžovat. Pravá práce je asi ta, která tě živí. To, díky čemu bydlíš, díky čemu máš ženu a díky čemu ji můžeš vzít na dovolenou, díky čemu si můžeš zaplatit kurz přežití v extrémních podmínkách.“

Znamenitý dárek si ke čtyřicetinám nadělilo brněnské HaDivadlo (původně Hanácké divadlo Prostějov). Jako první v Česku pochopilo, že existenciální interpretace díla Franze Kafky, jak je přinesla 60. léta, a u nás hlavně Liblická konference (1963), jsou překonány. V provokativním výkladu a v transpozici Ivana Buraje a Dagmar Radové přinesli HaDi Zámek s podtitulem Záře integrace. A rázem se vyšvihli […] do čela českých divadel nové generace.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

24duben středa 19:00

25duben čtvrtek 10:00

Obraz

, Zelný trh 4 Divadlo

25duben čtvrtek 19:00

Hana

, Malinovského nám. 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Divadelní svět Brno...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...