Sympozium Udržitelný rozvoj v kontextu klimatických změn - we CARE

Adresa:

Brno, Údolní 33

Termín: 15.10.2015
Vstupné:

zdarma

15říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akceSympoziumforumsetkáníwe CARE


CARE Česká republika pořádá ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou, programem Globální rozvojové vzdělávání a osvěta, Nadací Partnerství a Business Leader Forum jednodenní sympozium Udržitelný rozvoj v kontextu klimatických změn – we CARE.

Sympozium se uskuteční 15. října v Brně v prostorách Otevřené zahrady od 9 do 15.30 hod. Je určené široké veřejnosti a vstup je zdarma.

Mezi diskutujícími přivítáme zástupce neziskového sektoru, CARE Česká republika pořádá ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou v rámci dotačního programu Globální rozvojové vzdělávání a osvěta, s Nadací Partnerství a Business Leader Forum jednodenní sympozium Udržitelný rozvoj v kontextu klimatických změn – we CARE.

Sympozium se uskuteční 15. října v Brně v prostorách Otevřené zahrady (Otevřená zahrada, Nadace Partnerství, Údolní 33, Brno) od 9 do 15.30 hod. Vstup zdarma.

Mezi diskutujícími přivítáme zástupce neziskového sektoru, firem, veřejné i akademické sféry, kteří se budou zamýšlet nad tím, jak k udržitelnému rozvoji přispět jako jednotlivec, organizace, firma či město, jakým způsobem klimatické změny ovlivňují každodenní život, jakou roli hraje v rozvojové spolupráci gender, co je to sociální podnikání a proč podporovat fair trade. Diskutující seznámí posluchače s lokálními příklady dobré praxe i s globálním rozměrem trvale udržitelného rozvoje.

Aktuální postoje Klimatické koalice nastíní Jiří Koželouh z Hnutí Duha, o principech udržitelného rozvoje v kontextu Sustainable Development Goals (SDG´s) bude diskutovat Petr Lebeda z Glopolisu.

Téma sociálního podnikání představí Marie Dohnalová z Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy, s konceptem Fair Trade účastníky seznámí Stanislav Komínek z organizace NaZemi, možnosti CSR firem nastíní Veronika Hermanová z Business Leaders Forum a reprezentanti vybraných firem.

O udržitelném rozvoji bezprostředně kolem nás bude debatovat Yvonna Gaillyová, ředitelka Ekologického institutu Veronica, Anna Čarková, manažerka MAS Kyjovské Slovácko v pohybu či Jan Symon, starosta Ostopovic, který představí ekologické projekty realizované v malé obci ovlivněné velkou městskou aglomerací.

V části věnované rozvojové spolupráci České republiky se účastníci seznámí s aktuálním výzkumem k tématu gender v rozvoji, který představí Radka Lacinová, i s aktivitami ČR v rozvojové spolupráci, prostřednictvím Svazu měst a obcí, Platformy podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci či kampaně Česko proti chudobě. O své zkušenosti se s námi podělí zástupci Ekumenické akademie Praha, akademický pohled na rozvojovou spolupráci zprostředkuje Radovan Dluhý-Smith z Univerzity Palackého v Olomouci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

20duben sobota 08:00

Farmářské trhy 2024 - Brno Líšeň

, Jírova, nad podzemní částí tramvaje Ostatní

20duben sobota 10:00

Trh řemesel

, Park Řehořova, Černovice Ostatní

Ubytování v okolí akce Sympozium Udržitelný...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.8 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...