Sukhishvili - Evropské Turné 2015

Sukhishvili - Evropské Turné 2015

Adresa:

Brno, Křídlovická 34

Termín: 23.5.2015
Vstupné:

790

23květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypop


Suchišvili - slavný taneční ansambl z Gruzie
Suchišviliho národní balet Gruzie byl založen v roce 1945 Iliko Suchišvilim a Nino Ramišvili. Jednalo se o první profesionální soubor v Gruzii, podle jehož příkladu byly vytvořeny všechny následující. Díky úsilí rodině Suchišvili se gruzínské národní taneční umění začalo aktivně rozvíjet a získalo si popularitu. Manželé Iliko a Nino uskutečnili svůj sen: gruzínský tanec si získal celosvětové uznání, a tito mladí lidé se stali partnery nejen na jevišti, ale i v životě.

Na začátku se balet skládal z pouhých 35 lidí. Později proběhlo turné po Rusku, první uznání v Moskvě a první cesta do zahraničí v roce 1948, za dob Stalina. Tehdy byl soubor poprvé na turné po Evropě, a pak v Austrálii a Americe, kde bylo Suchišviliho vystoupení označeno za „nejlepší show na Broadwayi“.

Suchišvili se stal prvním souborem lidových tanců, který vystoupil na jevišti La Scaly v Miláně, k tomu došlo v roce 1967. Opona šla nahoru 14krát, čímž byl překonán rekord slavného tenoristy Enrica Carusa (11krát), a noviny, překypující chválou, napsaly: „Gruzínští baletní umělci jsou naprostá dokonalost!“, „Spojení mužské bravury a ženské graciéznosti“, „Jejich tanec je výzvou gravitačním zákonům“.

V Anglii během mistrovství světa ve fotbale byl soubor bezprecedentním konkurentem tomuto sportu, fanoušci doslova přeplnili koncertní sály. Královna Velké Británie, nadšená vystoupením, osobně předala Iliko Suchišvilimu zlatou medaili.

Sláva kolektivu se stala skutečně globální. „Osmý div světa“ - tak nazval Suchišviliho taneční soubor mezinárodní tisk.

The Washington Post (USA)
„Pokuste se vyskočit a ve vzduchu se seskupit. Potom dopadněte na zem přímo na kolena a znovu vyskočte, abyste to vše zopakovali znovu a znovu! Proveďte piruetu na palcích nohou v měkkých holínkách tak rychle, že nikdo nezahlédne vaši tvář. A pak se hned točte na kolenou po celém obvodu scény. Okouzlete krásné dámy, které poklidně i vesele sledují váš odvážný tanec, jehož cílem je získat si jejich přízeň“.
Daily Mirrors (Velká Británie)

„Gruzínští umělci jsou dokonalost sama. To ani není tanec, to je let. Bouře na scéně“. Dnes se soubor skládá z 500 tanečníků a vlastního orchestru. Za svou historii soubor navštívil více než 250 turné, 11 krát objel 5 kontinentů, 88 zemí, uskutečnil 12 300 vystoupení, publikem souboru bylo více než 7 milionů lidí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

11duben čtvrtek

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

18duben čtvrtek 20:30

Ubytování v okolí akce Sukhishvili - Evropské...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...