Dvojitá rezervace

Dvojitá rezervace

Adresa:

Brno, Lidická 16

Termín: 28.1.2015

28leden pátek 19:00

Žánr: divadlokomediedětské


situační komedie o přeplněné ložnici

Ray Cooney je kritikou často a právem označován za nekorunovaného krále (nejen) britské frašky, za v pravém slova smyslu národní poklad. Jeho frašky jsou dokonale sestrojené „mašiny na zábavu“, roztáčející šílený kolotoč převleků, záměn, výmluv, skrývání a komických nedorozumění přímo s matematickou přesností.

Na českých jevištích zdomácněly již skoro všechny jeho vrcholné komedie – je proto skoro až s podivem, že titul, který napsal v roce 1967 ve spolupráci s Johnem Chapmanem (od této dvojice jsme v našem divadle již uvedli úspěšnou komedii), se u nás objeví v české premiéře!

Příběh, jak už to bývá u dobré frašky obvyklé, je roztomile důvtipný: Philip Markham je úspěšný nakladatel dětské literatury, který však má v poslední době dost starostí. Jeho manželka mu dává stále důrazněji najevo, že ji nebaví manžel, který za romantický večer považuje společné pročítání korektur Medvídka Pú. Nadto jejich byt zařizuje módní a extravagantní architekt Alistair Spenlow, jehož výstřelky Philipovu konzervativnímu vkusu příliš nelahodí.

A ještě navíc jeho kolega, úspěšný svůdce žen Henry Lodge si chce půjčit právě onen byt během účasti Markhamových na jisté slavnostní večeři – a samozřejmě pro nic jiného než pro nemanželské zálety. Philip mu byt nakonec půjčí, netuší ovšem, že k veselému dostaveníčku jej slíbila dát k dispozici i jeho žena Joanna – a to nikomu jinému než Henryho ženě Lindě.

A aby toho nebylo dost, během nepřítomnosti Markhamových si na byt brousí zuby i architekt Spenlow, aby v něm konečně svedl Markhamovic služku Sylvii. Tři páry a dvojí nevěra v jediném apartmá –už jenom tím je na pořádnou frašku znamenitě zaděláno…!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dvojitá rezervace

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...