Přejít na stránky Ticketpro.cz

Lenka Filipová a Lenny

Adresa:

Brno, Veveří 113

Termín: 9.11.2014

9listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolkpísničky


Lenka Filipová, česká zpěvačka, šansoniérka, kytaristka, hudební skladatelka a textařka, míří do Brna. Vystoupí zde 9.listopadu 2014 v moderním sále Sono Centrum Music Club na společném galakoncertu se svou dcerou Lenny.

Lenka Filipová, česká zpěvačka, šansoniérka, kytaristka, hudební skladatelka a textařka, míří do Brna. Vystoupí zde 9.listopadu 2014 v moderním sále Sono Centrum Music Club na společném galakoncertu se svou dcerou Lenny.

Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová studovala na pražské konzervatoři a po té na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala 10 řadových alb, 4 klasická kytarová, 3 výběrová alba Best of a akustické DVD/CD LIVE. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejích skladeb se stala velkými a trvalými hity.

Koncertovala ve všech zemích Evropy, Japonsku, USA a Kanadě, získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách, v roce 1997 českou Cenu Grammy a podnikla dvě koncertní turné s Francisem Cabrelem. Hovoří plynně rusky, francouzsky a anglicky. Lenka Filipová byla v roce 2008 hudebním hostem koncertu Céline Dion. V současné době se věnuje hlavně koncertování s projektem Concertino a připravuje další projekty.

Lenny se narodila v Praze jako Lenka Filipová. Jak již jméno vypovídá, je dcerou zpěvačky Lenky Filipové. K hudbě tak byla vedena odmalička. Ve čtyřech letech začala hrát na klavír a od šesti docházela do umělecké školy (obor klavír), což jí vydrželo deset let.

Ve škole hrála v dramatickém kroužku a zpívala ve sborech. Později našla zalíbení v sólovém zpěvu doprovázeném hrou na klavír. Komponovala melodie a později přidávala i texty. Již v jedenácti letech složila svou první píseň! O pět let později začala hrát s kapelou a doprovázet svou matku po turné v Evropě, Austrálii i Kanadě. Její vlastní skladba You're My Everything se v americké soutěži International songwriting competition umístila v semifinále.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lenka Filipová a Lenny

Restaurace a hotel OlbergBlansko (18.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (23.3 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (24.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...