Přejít na stránky Ticketpro.cz

Hudební Festival Znojmo 2014: Říční koncert – Slavnostní zahájení

Adresa:

Znojmo, Loucká 29

Termín: 9.7.2014

9červenec čtvrtek 01:00

Žánr: festivalkabaret


Světová premiéra symfonické básně Morava, kterou pro Hudební festival Znojmo složil Vladimír Franz, zazní v provedení Filharmonie Brno pod taktovkou šéfdirigenta Aleksandara Markoviće. Na zahajovacím koncertě vystoupí také houslový virtuóz Pavel Šporcl.

Hudební festival Znojmo, 10. ročník

9.–27. července 2014

Hudební festival Znojmo pravidelně již desátým rokem přináší svému publiku širokou paletu hudebních stylů i druhů, propojuje zdánlivě nespojitelné a bourá hranice mezi žánry. Každý ročník se zaměřuje na hudbu významného hudebního skladatele, v jejímž duchu se nesou všechny koncerty i ostatní akce. Jubilejní desátý ročník bude věnován francouzskému skladateli Jean-Philippu Rameau. Festival se také snaží provázat přitažlivou hudbu s nezaměnitelným vínem znojemského regionu. Všechny koncerty jsou doprovázeny ochutnávkou vín regionálních vinařů. A jelikož k dobrému vínu patří i lahodné jídlo, připravuje několik znojemských restaurací i speciální festivalová menu.

Patronem festivalu je Pavel Šporcl.

středa 9.7.2014

„Říční koncert“ – Slavnostní zahájení festivalu

Světová premiéra symfonické básně Morava, kterou pro Hudební festival Znojmo složil Vladimír Franz, zazní v provedení Filharmonie Brno pod taktovkou šéfdirigenta Aleksandara Markoviće. Na zahajovacím koncertě vystoupí také houslový virtuóz Pavel Šporcl. Program večera bude doplněn díly Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Leoše Janáčka. Koncert je pořádán k Roku české hudby 2014.

jízdárna Louckého kláštera

 

neděle  13.7.2014

Pavel Šporcl: Moje houslové legendy

Patron festivalu představí své nové CD, které vzniklo jako pocta skvělým houslistům minulosti. V neopakovatelné atmosféře kouzelného nádvoří Jihomoravského muzea zahraje Pavel Šporcl za doprovodu skvělého klavíristy Petra Jiříkovského. Koncert je pořádán k Roku české hudby 2014.

 nádvoří Jihomoravského muzea / jízdárna Louckého kláštera

 

středa  16.7.2014

MozART Group

Kvartet polských hudebních komiků ve Znojmě představí vážnou hudbu nevážně. Kdo se bojí, že nebude zahraničním muzikantům rozumět, může být klidný, jelikož tyto hvězdy ve svém kabaretu pobaví především hudbou, nikoliv slovy. A navíc mají přichystáno i několik českých hudebních vtipů…

jízdárna Louckého kláštera

 

24., 26. a 27.7.2014  

J. P. Rameau: Platée

Festivalová stagiona 2014, stěžejní festivalový projekt ve vlastní produkci. Česká premiéra operní komedie v poučené interpretaci. Operní stagiona, která přes tři týdny připravuje a nacvičuje unikátní operní představení mimo kamennou operní scénu.

Hudební doprovod: Czech Ensemble Baroque Orchestra & Choir

Dirigent: Roman Válek

Režie: Constance Larrieu

Sbormistr: Tereza Válková

Koncertní mistr: Peter Zajíček

Obsazení: Jean-Francois Lombard, Jaroslav Březina, Roman Janál,  Martin Vacula, Jiří Miroslav Procházka,  Markéta Cukrová, Michaela Šrůmová, Lenka Cafourková

jízdárna Louckého kláštera

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Ubytování v okolí akce Hudební Festival Znojmo...

Ubytování GMZnojmo (1 485 metrů)

Rezidence ZvonZnojmo (1 875 metrů)

Vinařství LintnerKyjovice (10.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?