Barbora Lungová / Denisa Krausová: muži, květiny a něco tísnivého

Barbora Lungová / Denisa Krausová: muži, květiny a něco tísnivého

Termín: 30.3.2014 18.5.2014

30bře - 18kvě celý den

Žánr: výstavymalbaobrazy


Temné kompozice s rostlinami, které jsou spíše živými bytostmi, kontrastují s obrazy jasnějších barev znázorňující pohledné hipstery. Ti budou ale stejně jako mandragory a fíkusy jednou tlít a kompostovat... Obě autorky navzdory na první pohled estetické přitažlivosti obrazů spojují temné podtóny pomíjení skrývající se pod listy a vypnutou kůží mladých mužů.

Na společné výstavě dvou malířek, které spojuje, mimo jiné, studium na brněnské FaVU, se protnou dva tematické celky jejich tvorby posledních let. Denisa Krausová se na svých velkoformátových plátnech zabývá alternativami ve zpracování klasického tématu kytic. V cyklu Pugety kolážovitým způsobem spojuje různé fragmenty a vytváří tak nové, až surreální významy a souvislosti.

Oproti tomu Barbora Lungová tematizuje ve vystaveném cyklu pohled ženského diváckého subjektu a jeho vztahu k vizuální - a jenom vizuální - slasti v narativním obrazu; ostatně ne nadarmo se jmenuje jeden autorčin dyptich Noli me tangere. Protipól stáří a mládí zde není chápán ve smyslu generačního konfliktu nebo neporozumnění, ale ve smyslu kultu krásy mládí a odvrženosti a marnosti stáří vtělené v současné pop kultuře.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Veselí nad Moravou Akce v obci Veselí nad Moravou

Podobné akce

15bře - 1zářcelý den

Space Mission

, Výstaviště 405/1 Výstava

27zář - 30čercelý den

Lesem

, Špilberk 1 Výstava

17lis - 31srpcelý den

Ubytování v okolí akce Barbora Lungová /...

Wellness hotel FilipovJavorník (16.8 km)

Vinný sklep KrýsaKyjov (19.2 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (20.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?