Přejít na stránky Ticketpro.cz

Marta Kubišová galakoncert v doprovodu skupiny Petra Maláska

Adresa:

Brno, Rooseveltova 31/7

Termín: 25.1.2015

25leden čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypopsoutěžmuzikál


Česká zpěvačka, trojnásobná vítězka čtenářské ankety časopisu Mladý svět Zlatý slavík, Marta Kubišová, vystoupí v brněnském Janáčkově divadle v neděli 25.1.2015.

Marta Kubišová

galakoncert v doprovodu skupiny Petra Maláska

Česká zpěvačka, trojnásobná vítězka čtenářské ankety časopisu Mladý svět Zlatý slavík, Marta Kubišová, vystoupí v brněnském Janáčkově divadle v neděli 25.1.2015. V rámci bezmála dvouhodinového vystoupení zazní písně jako Depeše – Nechte zvony znít, Ring-o-ding, Hey Jude, Óda na ticho, Nechci být ta druhá, Píseň o štěstí, Vyznání, Magdalena i Modlitba. Doprovázet ji bude skupina Petra Maláska.

Marta Kubišová na sebe upozornila v roce 1961 v soutěži „Hledáme nové talenty“, kde se dostala až do finále. V září 1964 nastoupila do angažmá do pražského divadla Rokoko, kde se setkala s Václavem Neckářem a Helenou Vondráčkovou. V roce 1967 vyhrála poprvé Zlatého slavíka. Její píseň Modlitba pro Martu se stala při okupaci vojsk Varšavské smlouvy 1968 symbolem národního odporu. 1. listopadu téhož roku vzniklo populární trio Golden Kids (Kubišová, Neckář, Vondráčková). V roce 1970 opět vyhrála Zlatého slavíka, avšak cenu musela převzít v ústraní redakce časopisu Mladý svět kvůli začínající normalizaci.

Od února 1970 měla zakázánu uměleckou činnost a na obnovu své umělecké činnosti si musela počkat 20 let do roku 1989. Po roce 1989 následovala reedice alba Songy a balady a už v roce 1990 studiové nahrávky a samostatné koncerty tak jako slavný koncert „Marta v Lucerně“ (2. června), kde jí byl dodatečně předán Zlatý slavík – tzv. „doživotní“. V r. 1994 se vrátila společně s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem ve společném vystoupení v Golden Kids Comeback. Tento koncert si zopakovali ještě v roce 1995.

Vydala album „Vítej, lásko“ (2005), DVD „Příběh“ (2008) a 3CD Vyznání (Zlatá kolekce). V současnosti působí v pražském Divadle Ungelt, které je její domovskou scénou již několik let. Její výkon v komorním muzikálu Líp se loučí v neděli od A.L.Webbera získala cenu Thálie.

Marta Kubišová se angažuje v řadě charitativních projektů. Její umění, ale také lidská a občanská aktivita a statečnost byla oceněna řadou vyznamenání, od Státního vyznamenání za zásluhy, přes Svatováclavskou cenu či uvedení do Síně slávy Akademií populární hudby až po vysoce prestižní francouzský Řád čestné legie, jehož insignie Martě Kubišové předal francouzský velvyslanec v říjnu 2012 u příležitosti jejího životního jubilea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

19duben pátek 19:00

Bastard

, Lidická 16 Divadlo

20duben sobota 17:00

21duben neděle 15:00

21duben neděle 18:00

Ubytování v okolí akce Marta Kubišová...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...