Fenomenální pianista Brad Mehldau na festivalu JazzFestBrno

Fenomenální pianista Brad Mehldau na festivalu JazzFestBrno

Adresa:

Brno, Rooseveltova 1

Termín: 6.3.2014
Vstupné:

.I Kategorie: 690; .II. Kategorie: 590; .III. Kategorie: 390; .vozíčkáři: 0 Kč

6březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazz


JAZZFESTBRNO 2014 - BRAD MEHLDAU TRIO

Kapela jednoho z headlinerů nadcházejícího ročníku brněnského JazzFestu, amerického pianisty a skladatele Brada Mehldaua, má jedinečný zvuk, jemuž se snaží přiblížit celá řada jazzmanů všech generací. Mehldau by se u nás řadil mezi „Husákovy děti“ a z této generace se vypracoval jako nejvlivnější světový jazzový umělec.

Patří do nejvyšší ligy jazzových a crossoverových hudebníků a jeho umělecký vývoj inspiruje početné pokračovatele po celém světě. Jazzoví fandové mají jedinečnou příležitost zažít koncert sestavy, kde na kontrabas exceluje Larry Grenadier a na bicí Jeff Ballard. Mehldau v současnosti dělí svoji uměleckou pozornost mezi celou řadu hudebních projektů na pomezí žánrů a svou parádní disciplínu, tedy hru v triu, si hýčká pouze pro výjimečné příležitosti.

Právě taková příležitost se mu naskýtá 6. března od 19.30 v brněnském Janáčkově divadle a vy můžete být u toho. „Mehldauovu hudbu miluju,“ řekl pro časopis Downbeat slavný pianista Enrico Pieranunzi. „A nejsem zdaleka sám. V jeho hře je totiž něco lákavě tajemného. Brad Mehldau je jeden z mála hudebníků, jejichž hudba není obsažena v notách, jež hrají. Svoje posluchače oslovuje tím, co je za nimi. Jako by za těmi notami byl celý neznámý svět, do kterého vás to táhne."

Informace k festivalu a koncertu Brada Mehldaua najdete na www.jazzfestbrno.cz a www.bradmehldau.cz. Vstupenky na festivalové koncerty v cenách od 90 do 690 Kč jsou k dispozici v prodejní síti Ticketportal (www.ticketportal.cz) a běžných předprodejích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fenomenální pianista...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...