Od 29. června do 17. července ožijí prostory vedle Galerie Vaňkovka tradičním multižánrovým festivalem Vaňkovka Fest. Po koronavirové pauze připravuje nejnavštěvovanější brněnské nákupní centrum akci, která potrvá téměř celý měsíc. Na programu je vystoupení celé řady umělců, mezi jinými Bena Cristovaa, Moniky Bagárové, Lenky Dusilové se skupinou Květy či Bártovy kapely Illustratosphere. Již druhým rokem se zde při dance battle utkají nejlepší tanečníci z celé ČR. Vstup na festival je zdarma.

Vaňkovka Fest započne ve středu 29. června vystoupením zpěváka Bena Cristovaa. „Ben Cristovao není na festivalu žádným nováčkem, v roce 2019 patřil jeho koncert mezi nejvíce navštívené a podobný zájem očekáváme i letos. Akci nám otevře za doprovodu živé kapely, ve které působí mimo jiné talentovaný slovenský kytarista Karol Komenda. Spolu s ním Cristovao vloni nahrál v prostorách Galerie Vaňkovka klip k písni Stopařův průvodce, která během koncertu určitě zazní,“ komentuje zahájení festivalu Tomáš Knop, ředitel brněnské nákupní galerie. Ve čtvrtek 7. července ovládne podium další velké jméno české hudební scény, zazpívá zde Monika Bagárová. O den později, 8 července, dostane svůj prostor také oblíbený formát stand-up comedy, který bude reprezentovat trojice komiků Adéla Elbel, Michael Szatmary a Petr Vydra. V neděli 10. července se mikrofonu chopí devítinásobná držitelka ceny Anděl Lenka Dusilová, kterou doplní kapela Květy.

Celou akci pak 17. července uzavře zpěvák s nezaměnitelným hlasem a vynikající technikou zpěvu Dan Bárta, tentokrát společně se svojí kapelou Illustratosphere. „V roce 2019 se hlediště při koncertu Dana Bárty za doprovodu kapely Alice zcela zaplnilo, vystoupení viděly na čtyři tisíce osob. Uvidíme, zda se stejně úspěšně naplní kapacity letošního koncertu s Illustratosphere,“ dodává Tomáš Knop. V rámci festivalu se letos podruhé uskuteční také dance battle, a to 2. července od 14 hodin. Na parketu se tanečníci utkají v all style soubojích tři na tři. O vítězi, který si zaslouží hlavní cenu 15 tisíc korun, rozhodne odborná porota, battle hudebně doprovodí DJ Jasty a DJ Dee Hash.

Mimo zmíněné se návštěvníci Vaňkovka Festu mohou těšit na představení interpretů jako Mucha, 20 minutes, 7krát3, Golden Delicious, Zsolt Varady Band a mnoho dalších.

Vstup na akci je zdarma.

Změna programu vyhrazena. Kompletní harmonogram a další aktuální informace jsou dostupné na adrese vankovkafest.cz.

Ben Cristovao je zpěvák, tanečník, hudební skladatel, textař, moderátor a herec česko-angolského původu. Do širokého podvědomí lidí se dostal díky soutěži Česko Slovenská Superstar, ve které skončil v roce 2009 na 7. místě.
Vyzrálý talent Moniky Bagárové mísí esenci genetického daru muzikantského klanu Bagárovců, jenž se na české hudební scéně angažuje po řadu generací, s bohatou praxí, které se jí dostalo již v raném dětství.
Mucha je nová brněnská kapela sdružená kolem zpěvačky, hudebnice, skladatelky a textařky Nikoly Muchové. Nesporně jde o svéráznou osobnost, třeba už jenom proto, že se jí podařilo postavit kolem sebe zkušené hudebníky tamní...
20 minutes je pražská art-popová kapela s nádechem rock-folku, jejíž jádro tvoří výjimečně dvě frontmanky
Illustratosphere je jazzovým projektem, na kterém se podílí zpěvák Dan Bárta s muzikanty Filipem Jelínekem, Jaroslavem Friedlem, Stanislavem Máchou, Robertem Balzarem a Jiřím Slavíčkem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

12duben pátek 18:00

11květen sobota

Majáles v Brně

, Výstaviště 405/1 Festival

25květen sobota 15:00

Ubytování v okolí akce Vaňkovka Fest 2022

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...