Přejít na stránky Ticketpro.cz

Galakoncert Heleny Vondráčkové

Adresa:

Brno, Veveří 113

Termín: 29.5.2014

29květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypop


Naše nejslavnější zpěvačka se vrací do Brna. Písně jako Přejdi Jordán, Sladké mámení, Dlouhá noc, Lásko má já stůňu nebo Červená řeka zazní naživo v podání Heleny Vondráčkové na jejím galakoncertě ve čtvrtek 29.5.2014 ve zbrusu novém hudebním sále Sono Music Club na ulici Veveří v Brně.

Galakoncert Heleny Vondráčkové

Naše nejslavnější zpěvačka se vrací do Brna. Písně jako Přejdi Jordán, A Ty se ptáš co já, Já půjdu dál, To tehdy padal déšť, Sladké mámení, Dlouhá noc, Lásko má já stůňu nebo Červená řeka zazní naživo v podání Heleny Vondráčkové na jejím galakoncertě ve čtvrtek 29.5.2014 ve zbrusu novém hudebním sále Sono Music Club na ulici Veveří v Brně.

Helena Vondráčková zahájila pěveckou dráhu vítězstvím v soutěži Hledáme nové talenty 1964. O rok později se díky hitům Červená řeka a Pátá stala Zlatou slavicí a nastoupila do angažmá v divadle Rokoko. V 70. letech byla Helena nejexportovanější českou zpěvačkou. Točila alba pro zahraniční společnosti (Japonsko, Západní Německo) a pravidelně vystupovala na světových festivalech a pódiích (Kanada, Brazílie, Kuba, Turecko). Největší úspěch měla s písní Malovaný džbánku, se kterou získala v roce 1977 Grand Prix v polských Sopotech. V 80. letech se více soustřeďovala na domácí publikum. Natáčela pravidelně dlouhohrající desky a podnikala koncertní šňůry. Několik let spolupracovala s Orchestrem Gustava Broma a Jiřím Kornem, později měla vlastní program Velká neónová láska s doprovodnou skupinou Bacily. Do roku 1985 se pravidelně objevovala na druhém nebo třetím místě v anketě Zlatý slavík.

Po roce 1989 nastal v české populární hudbě útlum, který začátkem 90. let změnil příchod muzikálů. Byla s úspěchem obsazena do hlavní ženské role hned toho prvního – Bídníci. Vydala Broadway album plné známých muzikálových melodií, dvě vánoční alba a velmi úspěšný výběr Zlatá Helena s hitem Já půjdu dál.

Dalším milníkem v její kariéře se stal rok 2000, kdy vydala album Vodopád, plné moderních převážně tanečních skladeb. Stala se nejprodávanější zpěvačkou roku, píseň Dlouhá noc byla zvolena hitem roku a od té doby se opět objevuje na prvních místech ankety Český slavík. V roce 2002 jí Akademie české populární hudby zvolila Zpěvačkou roku. V roce 2005 vystupovala v prestižní Carnegie Hall v New Yorku, ve které byla s úspěchem již před pěti lety jako host Karla Gotta, ztvárňuje roli Grizabelly v české verzi muzikálu Cats (Kočky) a slaví 40 let své kariéry vydáním profilového 4-CD Zlatá kolekce a velkou televizní show Holka od Červený řeky.

V roce 2006 získala v anketě Český slavík 3. místo.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Galakoncert Heleny...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (18.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (23.3 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (24.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...