Ve vzduchu začíná vonět jaro, a to znamená jediné – Velikonoce na hradě Špilberku jsou za rohem. Muzeum města Brna si již tradičně připravilo na toto období program pro malé i velké. Od čtvrtka 28. března až do Velikonočního pondělí 1. dubna se návštěvníci mohou vydat po stopách nemotorného kuřátka, které potřebuje pomoct s malováním obřích vajec poztrácených po celém areálu hradu. Hrací karta bude k zakoupení za symbolickou částku na pokladně na malém nádvoří hradu Špilberku, kde si děti po úspěšném vybarvení kraslice mohou vyzvednout zaslouženou odměnu.

Na Zelený čtvrtek bude, kromě honby za kraslicemi, od odpoledních hodin připravený také doprovodný program na velkém nádvoří. Představí se vám cimbálové muziky ze ZUŠ Smetanova, Divadlo Kejkle bude mít přichystané tematické soutěže a vaše ratolesti se pobaví u divadelního představení Smolíček Pacholíček. Rodiče se mohou občerstvit u některého ze stánků třeba zeleným pivem, které k tomuto dni neodmyslitelně patří.

Uvnitř hradu budou od 14.00 a od 16.00 probíhat kreativní edukační setkání pro děti a rodiče starší sedmi let. Společně prozkoumáme esenci Velikonoc i toho, co jim předchází. Všemi smysly si projdeme jednotlivé postní neděle a nahlédneme do tajemství jejich původu a rituálů. Nasbírané vůně a barvy si účastníci budou moci odnést s sebou do svých domovů, a tak si po celou dobu svátku jara užívat jejich atmosféru. Kapacita je omezená. Předprodej vstupenek na BrnoiD.

Od pátku 29. 3. do neděle 31. 3. pak bude na dělovém bastionu velikonoční jarmark.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoce 2024 na...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...