Salon filmových klapek v OC Galerie Vaňkovka

Salon filmových klapek v OC Galerie Vaňkovka

Adresa:

BRNO, Ve Vaňkovce 462/1

Termín: 4.8.2021 16.8.2021
Vstupné:

ZDARMA

4srp - 16srp celý den

Žánr: výstavy


Obchodní centrum Galerie Vaňkovka již třetím rokem umožní svým zákazníkům prohlédnout si unikátní kolekci umělecky ztvárněných filmových klapek, které v jeho prostorách budou vystaveny od 4. do 16. srpna. Projekt Salon filmových klapek, z jehož výtěžku jsou podporováni začínající filmaři, je již 24. rokem součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

Putovní výstava filmových klapek, které způsobem sobě vlastním umělecky zpracovali vybraní výtvarníci zahrnuje 125 děl autorů jako je Kristian Kodet, Kateřina Miler, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva, Ladislav Pálka nebo Boris Jirků. Unikátní je také účast Ivana Baboráka, Miroslava Göttlicha a Františka Květoně, kteří malují své klapky už od prvního ročníku. 

Naopak nováčky jsou TICHO762, Martin Houska, Petra Hřivnáčová nebo Markéta Urbanová, dcera Petra Urbana. Ten se loni do projektu zapojil poprvé stejně jako Michal Škapa, výrazný představitel české grafitti scény. Tři klapky pochází ze zahraničí. Z Kanady zaslala své dílo Ludmila Zemanová, dcera režiséra Karla Zemana. Ze Slovenska do kolekce přispěli Andrej Augustín a Peter Marček.

V obchodním centru Galerie Vaňkovka budou klapky k vidění do 16. srpna, poté již zamíří zpět do Zlína, kde také letošní cesta klapek končí. Ve zdejším Kongresovém centru budou klapky v rámci 61. ročníku Zlín Film Festivalu umístěny až do 11. září, o den později pak proběhne jejich dražba. Z výnosu aukce následně Nadační fond FILMTALENT ZLÍN podpoří vybrané autorské snímky studentů filmových škol a dalších začínajících filmařů. Za uplynulých 23 let Salon filmových klapek jich bylo přes 350. Výtvarníci už do projektu věnovali celkem 2749 klapek, včetně těch letošních. 

Kompletní kolekce klapek je k vidění na webu salonfilmovychklapek.cz , který obsahuje přehled všech klapek z předcházejících 23 ročníků i nabídku těch letošních, navíc přidává informace o jednotlivých autorech a další zajímavosti.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - BRNO Akce v obci BRNO

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Salon filmových klapek...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...