Svět kostiček

Svět kostiček

Termín: 21.6.2021 31.10.2021
Vstupné:

dospělí 60 Kč, děti 40 Kč

21čer - 31říj celý den

Žánr: výstavyrodina děti kostičky dětský koutek muzeum Veselí nad Moravou


Rádi bychom pozvali všechny příznivce pestrobarevných kostiček na výstavu exponátů ze stavebnice Lego® „Svět kostiček“. Náplní výstavy bude rozmanitá tematická expozice s výběrem modelů edičních řad od konce 80. let po současnost. Ke shlédnutí budou z filmové tvorby např. robotí válečná zóna Bionicle®, Toy Story - Příběh hraček, Batman, Odvážná Vaiana nebo Ledové království.

Své zástupce budou mít také středověké hrady, UFO nebo vesmírní brouci. Rovněž se představí ucelené tematické edice edičních řad Lego® System®, City®, Ideas®, nebo vlastní tvorba. Nebude chybět ani část rozsáhlé sbírky dnes již nevyráběných kostiček, kousátek, chrastítek a dalších zajímavostí pro batolata, která byla známa pod pojmem Lego® Baby Primo®, určené pro děti od 6 měsíců věku. Velkým lákadlem může být i malé westernové městečko s pohyblivou vlakovou parní soupravou. Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydání exponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO.

Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek, ke stavění ve dvou sekcích kostky Duplo i Classic – Basic. Výstava bude trvat do 31. října 2021. 

Otevírací doba

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět kostiček

Wellness hotel FilipovJavorník (17.2 km)

Vinný sklep KrýsaKyjov (18.8 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (19.7 km)