ProART: TANEC S a BEZ Handicapu  +  Soft Dance Hana Zanin

ProART: TANEC S a BEZ Handicapu + Soft Dance Hana Zanin

Termín: 19.7.2021 23.7.2021
Vstupné:

1000

19čvc - 23čvc celý den

Žánr: ProARTfestivaltanecdivadlo


V rámci festivalu ProART 2021.

Poslechněte si podcastový rozhovor s ředitelem festivalu Martinem Dvořákem!

TANEC S A BEZ HANDICAPU

Workshop je určen pro lidi s mentálním či fyzickým handicapem, kteří dokáží samostatně pracovat a současně pro ty, kteří se chtějí kurzem inspirovat. Lektorka se dlouhou řadu let specializuje na práci s lidmi s Downovým syndromem a dalšími typy mentálního postižení. Kurz je určen každému, kdo má rád práci v kolektivu, kdo se rád se hýbe a má chuť poznat své fyzické a výrazové možnosti. V první části kurzu se rozhýbeme společným tréninkem, který je vypracován na základě zkušeností s jógou, Release a Limon technikou. Naše tělo se uvolní, stane se ohebnějším a citlivějším. Dostaneme nové nápady jak jej využít. V druhé části kurzu budeme na základě technik taneční improvizace experimentovat s pohybovou dynamikou, energií a temperamentem. Nacvičíme krátkou choreografii, kterou pak společně předvedeme divákům. Tanec nás posune za hranice našich limitů. Pohodlné cvičební oblečení na převlečení, prosím, s sebou!

SOFT DANCE

V dílně budeme citlivě a anatomicky pracovat s principy současného tance (Release a Limon technikou), tanečního divadla, improvizace a jógy tak, aby všichni zúčastnění získali pocit, že tanec je něco absolutně přirozeného a jako výrazový prostředek může patřit do každodenního života každého z nás.
Pohyb je důležitým faktorem nej pro fyzické tělo, ale i por naši duši. Propojením obou těchto sfér se můžeme stát šťastnými a svobodnými bytostmi. Taneční vzdělání, věk ani zkušenosti nejsou určující.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

29březen pátek 20:00

Blue burlesque show

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

12duben pátek 18:00

Ubytování v okolí akce ProART: TANEC S a BEZ...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...