ProART: Contemporary GAGA - Nataša Novotná

ProART: Contemporary GAGA - Nataša Novotná

Termín: 17.7.2021 20.7.2021
Vstupné:

1600

17čvc - 20čvc celý den

Žánr: proartfestivaltanecdivadlo


V rámci festivalu ProART 2021.

Poslechněte si podcastový rozhovor s ředitelem festivalu Martinem Dvořákem!

Gaga je pohybová řeč vyvíjená v průběhu let Ohadem Naharinem/ IL, paralelně s jeho prací choreografa a uměleckého ředitele souboru Bathseva Dance Company. Jazyk Gaga v základu vychází z víry v uzdravení, dynamiku a neustále se měnící sílu pohybu. 

Lekce Gaga trvají jednu hodinu a učí je tanečníci v úzké spolupráci s Ohadem Naharinem. Lektoři vedou účastníky pomocí série evokativních instrukcí, které postupně vystaví jednu na druhou. Spíše než kopírování určitého pohybu, je každý z účastníků veden k aktivnímu prozkoumání daných instrukcí, tak aby každý sám nebo každá sama objevili vlastní interpretaci daných informací a uměli je přizpůsobit úkolu . 

Gaga/people lekce nabízí účastníkům kreativní rámec k propojení s vlastním tělem a představivostí, zvýší povědomí o vlastní fyzikalitě, zlepší ohebnost a výdrž a ve vstřícné a příjemné atmosféře dají zažít radost z fyzického pohybu.

Po denním hodinovém tréninku gaga, jsou účastníci připraveni na další využití právě získaných informací a vedeni k vypracování určeného současného pohybového materiálu. Ten tvoří základ společné choreografie, kterou během kurzu vytvoříme.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce ProART: Contemporary...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...