Přejít na stránky Ticketpro.cz

Citadela

Adresa:

Brno, Křídlovická 34

Termín: 11.10.2013
Vstupné:

viz. níže

11říjen čtvrtek 01:00

Žánr: festivalelektro


11. října 2013 Citadela přivítá osobnost, která představuje synonymum pro zábavné techno od Ibizy až po Tokio, legenda tvořící dějiny taneční hudby. Exkluzivní host – CARL COX! Citadela se přesouvá do Kajot arény!

Citadela se přesouvá do Kajot arény!

Vzhledem k současné situaci komplexu Bobycentrum, který je již od půlky července zavřený a odpojený od dodávek elektřiny, plynu a vody, jsme nuceni přesunout říjnovou party Citadela do brněnské zmodernizované Kajot arény, nabízející komfortní zázemí pro kulturní akce všeho druhu, která se nachází v těsné blízkosti samotného centra i hlavního nádraží. Termín akce se nemění, čili zakoupené vstupenky na 11. října zůstávají v platnosti.

Rozhodnout se pro tak razantní krok pro nás samozřejmě nebylo jednoduché, avšak nastalé okolnosti nám, v zájmu hladkého průběhu akce, nedaly jinou šanci. Někteří z vás zajisté během posledních měsíců zaznamenali rozruch, který se ohledně komplexu Bobycentrum v médiích rozpoutal. Celou causu od začátku podrobně mapuje například zpravodajství České televize, které 31. července přineslo jako první zprávu o tom, že Bobycentrum je zavřené a odpojené od energií. Dle původních informací měly být dluhy za energie splaceny majitelem během několika týdnů, začátkem září se však z dalších médií dozvídáme, že stav Bobycentra je neměnný. Množí se spekulace o tom kdy a jak bude prostor znovu otevřen, ovšem pořadatelé nasmlouvaných akcí nemohou dále čekat a oznamují přesun například koncertu Suzi Quatro a show Zdeňka Izera do náhradních prostor (zdroj: ČT).

Ani my si proto nedovolujeme hazardovat s konáním extrémně žádané akce v zadluženém a momentálně zavřeném komplexu, a proto přesouváme Citadelu do osvědčených prostor, které garantují hladký a komfortní průběh celé noci.

Takřka po deseti letech tak budete mít možnost slyšet legendu světové taneční scény Carla Coxe pod kruhovou střechou Kajot arény pravidelně nabízející pohodlné zázemí tisícům návštěvníků s veškerým vybavením, které se od moderní víceúčelové haly v roce 2013 očekává. Kompletní informace týkající se dopravy a parkování v okolí brněnského hokejového svatostánku naleznete na adrese: http://www.kajotarena.cz/

Věříme, že chápete důvody, které nás vedly k tomuto rozhodnutí směřujícímu k hladkému průběhu akce a těšíme se na viděnou 11. října na Citadele s Carlem Coxem v Kajot aréně!


Zdroje odkazující na současný stav Bobycentra:

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/236571-ct-hotel-bobycentrum-je-zavreny-a-odpojeny-od-energii/

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/240362-bobycentrum-stale-zavrene-a-bez-elektriny/

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/bobycentrum-je-uz-dva-tydny-zavrene-zmenilo-jednatele-20130801.html

 

CITADELA with CARL COX

11. 10. 2013 | Brno – Bobycentrum | Czech Republic

11. října brněnské Bobycentrum a akce Citadela přivítá osobnost, která představuje synonymum pro zábavné techno od Ibizy až po Tokio, legenda tvořící dějiny taneční hudby. Exkluzivní host – CARL COX! Velikán tělem i duší se do Brna vrací více jak po devíti letech, kdy vyprodal pavilon Z s kapacitou 14 000 lidí.

Samozřejmostí je i precizně složený support hlavní hvězdy, v čele s oblíbencem Carla Coxe - Jonem Rundellem, který stál u zrodu novodobé éry labelu Intec.  Díky své píli a talentu začal s nakažlivě groovy deskami obrážet ty nejlepší světové kluby a dostal se i do hledáčku labelů jako jsou Pornographic nebo MB Elektronics. Roku 2011 okupoval po celých šest týdnů špičku Beatport chart s trackem Knick Knack. Rundellova nadání si všimli i titáni Moby, Paul van Dyk a Fatboy Slim, kteří mu nabídli spolupráci na remixech a není proto divu, že pravidelně hrává v klubu Space na Ibize, stejně tak jako v rezidentním podniku The End v Londýně.

Po boku majitele nejznámější mezery mezi zuby na světě nesmí chybět ani královna českého Djingu a jeho dlouholetá kamarádka, která to v zahraniční dotáhla nejdál ze všech tuzemských Djs – Lucca! Dalším trumfem bude česko-anglický housový kabrňák, který již od 90. let formuje českou housovou scénu. Pokaždé když se za mixákem rozsvítí jeho partybrýle dává publiku tušit, že mejdan se rozjíždí na plné obrátky – Chris Sadler.

Zaslouženou posilou je i metropolitní DJ Subgate, který nadchnul a rozpumpoval uplynulý díl Citadely a přesvědčil nás o svém originálním feelingu pro hudbu.

Na hlavním pódiu se taktéž představí jeho stájový kolega z klubu Radost FX – Wildaa

šanci ukázat se před tancechtivým publikem zužitkují talentovaní tech-minimaloví borci JB & Flesh, kteří jsou od začátku roku 2013 novými rezidenty party Minimal people. Kluby jako Radost FX či Roxy jim není cizí, a proto je na čase, dát jim šanci předvést své umění v záři pořádných reflektorů a mohutného soundsystému na akci Citadela.

Po několikaleté rodičovské pauze se na prknech Bobycentra představí také patronka akcí Citadela a Apokalypsa Misa Salacova!Láska k hudbě ji neopustila ani jakožto matku dvou synů, a proto znovu doplňuje svou hudební sbírku a čerpá inspiraci pro nadcházející comeback.

Tradiční a oblíbená druhá stage Bobycentra se v noci na dvanáctý říjen promění v kryptu, jejíž prostory rozezní tech-trancové a progressive vibrace v podání osvědčených i nových talentů z Moravy.

Ústřední dvojicí bude osvědčená brněnská trancová jednička Stepan Bruckve společném setu s Vyrysem. Dále se představí resident projektu Euphoria Najgecc a.k.a.. Marek Najgebaura otec mejdanů s názvem Rush Hour – Phil Albedo, jenž se neustále snaží oživit moravskou klubovou scénu zajímavými zahraničními hosty.

Z tvrdšího soudku se pak můžete těšit na dalšího činorodého matadora, jehož jméno je známé především v souvislosti s vyhlášenými večírky Lesního lidu či party Imaginarium – Navr aka Rvan. Sestavu druhé stage pak doplní Djové Artia James Haste vs. Adam Suizo.

Trvalo nám více jak šest let, než se nám podařilo Carla Coxe zabookovat, z toho důvodu je i pro nás následující díl Citadely velmi exkluzivní, což se projeví během příprav i na samotné akci. Máte se na co těšit!

Děti mají Ježíška. Buddhisté mají Buddhu. My máme Carla Coxe!

 

Lucca: „Na Moravě je scéna lepší“

Po boku majitele nejznámější mezery mezi zuby na světě nesmí na Citadele chybět ani královna českého Djingu a jeho dlouholetá kamarádka, která to v zahraniční dotáhla nejdál ze všech tuzemských Djs – Lucca! V následujícím rozhovoru Lucca prozradí co je u ní nového, jak zvládá roli dvojnásobné matky i něco málo o připravovaném albu.

Ahoj, za pár dní začíná podzim, který je pro někoho neoblíbeným obdobím, ale pro mnoho umělců, včetně muzikantů, naopak představuje období inspirativní. Jak to máš ty?

Mně podzim nevadí. Každé roční období má pro mě svoje krásy. A co se týče inspirace, tak je pravda, že raději sedím ve studiu v zimě nebo na podzim, než v létě, kdy si chci užívat tepla a slunce.

Doma máš dva kluky a manžela. Jak to u vás vypadá o víkendech, když se domů vracíš v pozdních nočních hodinách? Nechávají tě dospat, nebo tě mateřské povinnosti nemíjejí již od svítání?

Na spánku jsem paradoxně hodně závislá, ale už jsem si s dětmi zvykla na méně hodin spánku než dříve. Když hraji, tak  pomáhá chůva a manžel. Po hraní potřebuji alespoň pár hodin spánku, protože vydávám hodně energie. Zbytek dospím přes týden, abych měla sílu pro svoji rodinu.

Hlavní hvězda říjnové Citadely Carl Cox nedávno zremixoval hit Lucie „Černí andělé“. Mohla bys nám popsat, co bylo tím prvotním impulsem tohoto počinu a jak se celá spolupráce odehrávala?

Michala napadlo udělat taneční verze některých skladeb Lucie známými DJi. Jelikož já se s Carlem dobře znám, tak jsem oslovila ho i jeho manažerku. Několikrát jsem se musela připomínat, ale nakonec odepsali, že se jim nápad i hudba líbí a že do toho jdou. A do měsíce Carl poslal remix. Potom mně volal a říkal, že to tak dlouho trvalo, protože má málo času, ale že nakonec je rád, že to udělal. A ze skladby je nadšený a moc si ji oblíbil. Posílal mně video z Tomorrowland festivalu a Global festivalu v Anglii, kde remix hraje a jak na něj lidi šílí.

Téma Carl Cox jsi probrala již v mnoha rozhovorech. Mně by proto zajímalo, jestli bys na tohoto velkého DJe tělem i duší prozradila něco, co o něm málokdo ví?

Skvělý člověk, se smyslem pro humor, který miluje motorky a nejraději po party odpočívá u televize a pizzyJ

Jak na tebe působí současná česká „taneční scéna“?

Co se týče Prahy, tak je hodně komerční. Na Moravě je to lepší, je tam více techno, tech house akcí.

Na který rok své dosavadní kariéry vzpomínáš nejraději a proč?

Každý rok měl svoje dobré party. Určitě skvělé období bylo, když jsem hrávala po boku Chrise Liebinga v zahraničí na velkých festivalech, potom také s Carlem Coxem na Dance Valley v Holandsku. Když mě poprvé zabookovali na Mayday nebo podobné velké akce. A také když mně Carl Cox poprvé pozval do Spacu na Ibizu. Ale i nyní si hraní užívám. Jsem na mateřské a neberu všechny nabídky. Vybírám si jen hraní, kde mám jistotu, že to bude dobrá akce a já i lidi se budou bavit.

V jednom nedávném rozhovoru jsi uvedla, že na svém připravovaném albu si chceš vyzkoušet „jiný druh tvorby“. Dá se už v současnosti tento termín nějak specifikovat?

Na svém druhém albu chci mít i jiné styly než jen vyloženě techno a tech house jako tomu bylo na prvním albu z roku 2009 Reformation. Chtěla bych udělat track se zpěvákem nebo zpěvačkou, ale nechci nic vyloženě komerčního. Také bych ráda udělala společný track s Michalem Pavlíčkem (se kterým občas vystupuji) – respektive jeho kytarovými riffy. 

Tvůj manžel je člověk s ohromným hudebním přehledem. Objevila jsi díky němu nějaké nové hudební žánry nebo postupy, které bys ráda zakomponovala i do své vlastní produkce?

Michal jako klávesák umí používat programy na tvoru hudby a už jsme společně vytvořili skladbu Japan Sugar ke které vznikl i videoklip, který běžel na MTV. Také v jeho projektu Vivaldianno s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným jsou skvělé zvuky a nástroje, které by do techna dobře zapadli.

Přiznám se, že poprvé jsem tě slyšel hrát před více než deseti lety na brněnském veletrhu Invex, kde jsi vystupovala v rámci „herního pavilónu“. Jaký máš ty osobně vztah k videohrám (počítačovým hrám)? Popřípadě jaký postoj k nim zaujímáš v kontextu výchovy dětí?

Videohry teď moc nehraji, ale v dětství jsem občas s bratranci hrávala. Když to není střílení a zabíjení, tak proč ne. Ale všeho s mírou. Při hraní některých videoher se trénuje postřeh.

Kterou z historických či novodobých památek svého rodného města Brna máš nejraději?

Do Brna se vždy ráda vracím. Je to hezké město. A z památek asi krokodýla na brněnské radnici a hrad Špilberk.

 

MAIN STAGE

♫ CARL COX

♫ JON RUNDELL

♫ LUCCA

♫ SUBGATE

♫ CHRIS SADLER

♫ MISA SALACOVA

♫ JB & FLESH

♫ WILDA

 

SECOND STAGE

♫ STEPAN BRUCK & VYRYS

♫ PHIL ALBEDO

♫ NAJGECC

♫ NAVR aka RVAN

♫ ARTI

♫ JAMES HASTE vs ADAM SUIZO

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Citadela

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...