Přejít na stránky Ticketpro.cz

Budoshow 2012 - 15. ročník

Adresa:

Brno, Vodova 108

Termín: 25.11.2012

25listopad čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzyworkshopseminářdesign


25. listopadu 2012, kdy uvidíme dračí Lady a královnu akčních filmů poprvé v Česku a to naživo v brněnské sportovní hale na Vodové na 15. ročníku Budoshow.

Dračí Lady“ nebo „Královna akčních filmů“ to jsou přezdívky populární protagonistky mnoha titulních rolí akčních filmů. Ale její křestní jméno je Cynthia Ann Christine Rothrock a narodila se 8. března 1957 ve Wilmingtonu ve státě Delaware v USA. Cynthia Rothrock je nejen skvělá akční hvězda, ale také neuvěřitelně dokonalá protagonistka bojových umění. Cynthia je nositelkou 5 černých pásů v různých disciplínách východoasijských bojových umění. Konkrétně se jedná o korejské TANG SOO DO, korejské TAE KWON DO, čínské EAGLE CLAW, čínské umění WU SHU a také styl čínského umění severního SHAOLINU.

Když bylo Cynthii 13 let, vyrůstala v městě Scranton v Pensylvánii, kde začala brát soukromé lekce. Postupně se vypracovala, až získala tituly mistrně World Karate Champion ve formách a zbraních (1981- 1985). Jako první žena se dostala na obal prestižních časopisů „Inside Kung Fu“ a také „ Black Belt“ magazínu. Možná se čtenáři pozastavují nad tím, proč o Cynthii píšeme v našem časopise Bojová umění – Fighter´s magazin. Již v minulosti, bylo v našem dvouměsíčníku uveřejněno několik článku s touto bojovníci. Ale něco je přece jenom jiné. Letos Cynthia přiletí do Česka, k příležitosti konání již 15. ročníků největší přehlídky bojových umění a sportů Budoshow 2012, která se koná 25. listopadu v Brně. Protože náš časopis již několik let patří mezi mediální partnery této prestižní akce, tak jsme Cynthii před příjezdem do Česka trochu vyzpovídali.

Posuďte sami, co nám odpověděla v exklusivním interview.

„Dobrý den, protože bude u nás v České republice poprvé, můžete se s námi podělit o to, jaké byli Vaše začátky s bojovým uměním“? „S bojovým uměním jsem začala ve svých 13 letech a pokračuji v nich až do dnešní doby. Můj první styl, se kterým jsem začala, bylo korejské Tang Soo Do. V současné době, jsem v Tang Soo Do držitelkou sedmého mistrovského stupně (7. DAN), ale v dalších stylech mám ovšem další černé mistrovské stupně“.

„Na čem právě pracujete, pokud necestujete po světě na podobné akce, jako je například Budoshow v Brně“? „Právě jsem dokončila natáčení úžasné rodinné komedie Santa´s Summer House. V tomto filmu hraji mladou paní Clausovou. Přiznám se, že je to jedna z nejzábavnějších rolí, které jsem kdy hrála“.

„V několika státech po Evropě jste měla svoje workshopy zaměřené na strečink a protahování. Je to těžké, udržet si stále tak dobrou flexibilitu“? „Čím jste starší, tím více času musíte strečinku věnovat. Protože jinak vaše svaly a šlachy ztratí flexibilitu. V podstatě nemůžete s protahováním přestat nikdy. Ale vlastně proč by někdo přestával, pokud je to vlastně přínos pro tělo a zdraví jako takové“.

„K nám do redakce se doneslo, že připravujete nový filmový projekt Double Fury (Dvojí zuřivost) s Richardem Nortonem. O čem tento nový film bude, můžete něco málo prozradit“? „Bohužel nastali nějaké problémy a tak jsme museli po dohodě s producentem, tento projekt opustit. Takže zatím je film pozastaven a nepracuje se na něm. Ale za to pracuji na novém filmu s názvem Lethal Intent (Smrtící úmysl)“.

„Mimo Vaše vystoupení a semináře se také věnujete propagaci tradičních bojových umění a společně s přítelem Donem „The Dragon“ Wilsonem, máte svojí vlastní řadu triček. Jak jste se dostala k této zajímavé činnosti“? „Ano, existuje firma Traditionz. Kde v čele společnosti stojí Don „The Dragon“ Wilson a jeho bratr James. Oni mě oslovili, jestli bych chtěla mít svojí vlastní kolekci triček a já souhlasila. Je to velice kvalitní kolekce se skvělým designem. Určitě do Česka dovezu na ukázku nějaké vzorky. V současné době si je můžete objednat přes internet na mých stránkách www. cynthiarothrock.org v sekci obchod. Ale slyšela jsem, že sejiž pracuje na prvních krocích o zastoupení prodeje a tak se snad brzy dočkají zájemci i u Vás v České republice“.

„Vaše dcera, Vám jistě dělá velkou radost. Jde ve Vašich šlépějích? Provozuje nějaké bojové umění“? „Moje dcerka Skylar je zpěvačka, tanečnice a herečka. Bojovým uměním se věnuje jenom pro sebeobranu. Jsem za to moc ráda, že se učí jak se sama ubránit“.

„Na co se mohou čeští diváci v Brně těšit? Co všem návštěvníkům Budoshow představíte? Nebo to necháte jako překvapení, které odkryjete až přímo na místě konání“? „Velice ráda bych v Brně představila sestavu s mečem. Ale musím přijít na to, jak ten meč dostanu do letadla. Ale publiku také představím sebeobranné techniky“.

„Budete mít v České Republice také nějaký čas na prohlídku našich památek? Můžeme doporučit, že obzvlášť Praha je velice krásná a Brno, je také nádherné město“. „Máte pravdu, na Prahu se moc těším. Měla bych v hlavním městě strávit celý den. V dalších dnech se podívám na jiná místa Vaší země. Ale to nechám na organizátorech, kteří mě pozvali. Ale již teď se velice těším na návštěvu. Ráda poznávám nové krajiny a nové lidi“.

„Co byste závěrem vzkázala našim čtenářům a Vašim fanouškům v České republice“? „Děkuji Vám za velkou podporu, kterou mi už tolik let vyjadřujete. Budu se snažit pokračovat v bojovém umění a točení filmů. Doufám, že se brzy uvidíme naživo. Cvičte tvrdě a žijte svůj život naplno. Buďte šťastní a přeji Vám jenom to nejlepší“.

Mockrát děkujeme za Váš čas a již teď se těšíme společně se čtenáři na neděli 25. listopadu 2012, kdy uvidíme dračí Lady a královnu akčních filmů poprvé v Česku a to naživo v brněnské sportovní hale na Vodové na 15. ročníku Budoshow. Autor: Antonín Grůza

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

19dub - 21dubcelý den

Growfest 2024

, Lazarentní 1/7, Brno Festival

26dub - 28dubcelý den

Čoko Fest

, Vinařská 407 Ostatní

9kvě - 11kvěcelý den

Festival Plácek 2024

, Bratislavská 249/68 Festival

Ubytování v okolí akce Budoshow 2012 - 15....

Restaurace a hotel OlbergBlansko (13.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...