Přejít na stránky Ticketpro.cz

Ty Syčáci

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 11.10.2012

11říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockfolkindiejazzworld music


Alternativní brněnská skupina Petra Váši Ty Syčáci se chystá do Brna. Ve čtvrtek 11.10.2012 se představí v jednom z nejstarších brněnských klubů - klubu Mersey, který letos oslaví 19 let své existence.

Kapela Ty Syčáci vznikla v roce 2000 z iniciativy Petra Váši, jedné z nejpozoruhodnějších postav české alternativní scény. Váša je výjimečný zpěvák, textař, performer a experimentátor, jediný český muzikant schopný hrát doslova celým tělem (on sám tento styl, který jej proslavil už při sólovém vystupování, nazývá „fyzické básnictví“). Jeho spoluhráči v kapele Ty Syčáci jsou kytarista Petr Zavadil a baskytarista Tomáš Fröhlich (ex Pluto). Kapela plní české kluby už osmým rokem. Nad hudebním zařazením Těch Syčáků si lámala hlavu řada kritiků: jejich styl se jakémukoli škatulkování vzpírá. Rámcově se dá říci, že zahrnuje prvky rocku, jazzu, moravského folklóru a world music. Možná právě díky této nezařaditelnosti představuje publikum Syčáků doslova průřez mezi generacemi – od středoškoláků po zasloužilé milovníky klasického kytarového rocku.

Základem obsazení skupiny Ty Syčáci je kytara, baskytara a zpěvy, doplněné perkusemi, ale i balalajkou, desetistrunným stickem a minidiskem. Na svém kontě mají zatím 6 desek.

Diskografie

• Máj v dubnu, 2000, Indies Records – cena Žlutá ponorka

• Lék amp; jed, 2001, Indies Records

• Samota, Sláva, Smrt a Spása, 2002, Indies Records

• Lišák je lišák, 2005, Indies Records – 2 CD

• Bum Bum Bum (To nejlepší a bicí), 2007, Indies Happy Trails Records

• Krása, 2010, Indies Happy Trails

Největšími devízami Těch Syčáků je nekompromisní, ostrý styl a vytrvalost ve ztvárňování vlastních představ. Co platilo pro fyzického básníka Vášu, platí i pro kapelu: nepřizpůsobuje se žánrům, ale sama si je vytváří. Určitě si nenechte ujít!

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ty Syčáci

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...