Přejít na stránky Ticketpro.cz

Vladimír Václavek

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 5.12.2012

5prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockworld music


Ve čtvrtek 11.10. od 20 hodin se do klubu Mersey po nedávném vystoupení s Ivou Bittovou vrací Vladimír Václavek. Koncertní program tohoto večera rozšíří formace Hlinomazův apetit s básníkem Igorem Malijevským. Po skončení bude následovat tradiční Mersey Oldies party.

Svébytný hudebník a textař Vladimír Václavek patří k základním kamenům tzv. brněnského alternativního rocku, jeho žánrové rozpětí je však mnohem širší. Jmenujme např. projekt E s Josefem Ostřanským vycházející z minimalismu a avantgardního rocku, projekt Domácí lékař byl inspirován moravskými a českými lidovkami a jidiš písněmi, mezinárodní projekt Rale blížící se k world music, nelze opomenout ani jeho sólovou výrazně meditativní tvorbu, česko-německé expresivně-rockové uskupení Klar nebo spolupráci s Deep Sweden Kromě výše uvedeného se nárazově potkává s expresivní zpěvačkou a houslistkou Ivou Bittovou při různých projektech a spolupracích, a to už od poloviny 80. let, kdy stáli u zrodu alternativně rockového uskupení Kolektiv, které po opětovném založení přejalo název Dunaj. V současné době vystupuje i sólově.

Program večera doplní kapela Hlinomazův apetit. Jádro Hlinomazova apetitu tvoří písničkářka, zpěvačka a kytaristka Katka Šarközi a multiinstrumentalista Lumír von Bejda (klasická a elektrická kytara, perkuse, foukací harmonika), kteří od roku 2003 (a nepravidelně i dříve) vytvářejí hudební aranže básnickým textům Igora Malijevského. V současné době vystupuje Hlinomazův apetit nejčastěji v základní sestavě s příležitostným hostem Lukášem Kutou. V dubnu 2012 mělo v divadle Černá labuť premiéru nové celovečerní představení quot;Tanec po střepech quot;, založené na poloimprovizovaném doprovodu ke třem rozsáhlejším baladám.

Info o účinkujících:

http://www.vaclavek.eu/vladimir/

http://bandzone.cz/hlinomazuvapetit

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

11duben čtvrtek

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

18duben čtvrtek 20:30

Ubytování v okolí akce Vladimír Václavek

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...