Adventní tematické prohlídky v Brně

Adventní tematické prohlídky v Brně

Adresa:

Brno, různá místa

Termín: 5.12.2020
Vstupné:

plné 120 Kč, snížené 60 Kč

5prosinec pondělí 16:00

Žánr: ostatní akcebrněnské kláštery betlémy Advent adventní tematické prohlídky procházky duchovní akce historie netradiční prohlídky


Kláštery v Brně a Brněnské betlémy – to jsou témata Adventních tematických prohlídek, které připravil TIC BRNO na prosinec. Protože se jedná o atraktivní témata, ale zatím vzhledem k vládním opatřením není jisté, jak se situace vyvine, nabízíme jejich rezervaci, abyste o místo na prohlídkách nepřišli. Ve středu před Vaším termínem Vás budeme kontaktovat e-mailem s pokyny k úhradě.

Kláštery v Brně

Protože adventní čas má mít primárně rozměr duchovní, projdeme se během těchto procházek duchovními centry města Brna. Těmi byly již od středověku kláštery a řádové komunity. Zjistíte, že dominikánský klášter je nejstarší v Brně, proč jsou kapucínské kostely stejné na celém světě a že brněnští minorité jsou řád, který svůj klášter obývá nejdéle ze všech v celém Brně.

Přijďte si udělat příjemné odpoledne během adventních sobot. Dozvíte se spoustu zajímavých informací o slavení adventu, proč se váže adventní věnec, proč je barva svíček taková, jaká je a proč se v adventu nemají zpívat koledy a co se během tohoto období v minulosti zpívalo. Začátek vycházek bude vždy na nádvoří Staré radnice a končit budeme na náměstí Svobody.

Sraz: nádvoří Staré radnice
Délka: 90 min.
Průvodce: Martin Koplík
Termíny: so 5. 12., 12. 12., 19. 12. 2020 ve 14.00 – rezervujte předběžně zde

Brněnské betlémy

Vydejte se s námi na vánočně laděnou prohlídku po betlémech umístěných v brněnských kostelích. Dozvíte se o historii tradice betlémů v Brně i ve světě.

Sraz: před kostelem sv. Jakuba
Délka prohlídky: 90 min.
Průvodce: Martin Koplík
Termín: 28. 12. 2020 ve 16.00 – rezervujte předběžně zde

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Adventní tematické...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...