Retrohrátky

Retrohrátky

Adresa:

Brno, Špilberk 1

Termín: 8.10.2020 31.12.2020
Vstupné:

80 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 185 Kč

8říj - 31pro celý den

Žánr: výstavyretro hračky děti rodina morava historie socialismus československo podzimní výstavy zimní výstavy


Dávné časy dětství vám připomeneme na hradě Špilberku na putovní výstavě Retrohrátky. Pokud si rádi hrajete a vzpomínáte, pojďte se k nám spolu s dětmi podívat na slavné hračky z dob minulých. Na co se dřív stály fronty a co kdysi děti nacházely pod stromečkem?

Uvidíte tu legendární designové hračky československé výroby z období 50. až 80. let 20. století. Přečtete si také spoustu zajímavostí z historie těchto hraček. Většina z nich se dokonce vyrábí dodnes, i když z nových materiálů a modernějšími technologiemi. Jsou mezi nimi třeba slavná céčka, igráčci, nafukovací zvířátka z Fatry nebo stavebnice Merkur. Krom toho si na výstavě prohlédnete také dodnes známé společenské hry, jako například Člověče nezlob se, Dostihy a sázky nebo Kloboučku hop.

Výstava Retrohrátky osloví jak dospělou generaci, která si na ní najde hračky dobře známé z vlastního dětství, tak i dnešní děti. Na Špilberku si zkrátka opět budeme hrát, vždyť v létě jsme tu měli výstavu Kostkohrádky plnou modelů z Lega. Hračky z legendárních kostiček teď v říjnu vystřídají slavné retro hračky. Nová výstava Retrohrátky bude u nás na Špilberku k vidění od 8. října až do konce roku 2020. Srdečně vás zveme!

Ve výstavě smí být najednou max. 10 osob. Vstup je možný pouze v rouškách. Prosíme o užívání dezinfekce a udržování rozestupů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Retrohrátky

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...