Vernisáž výstavy Klauni a jiné grafiky

Vernisáž výstavy Klauni a jiné grafiky

Adresa:

Brno, Jakubské náměstí 5

Termín: 2.10.2020

2říjen pátek 16:00

Žánr: výstavyvernisáž křest knihy humor kresba Brno


Foyer brněnského Divadla Bolka Polívky zaplní obrázky s charakteristickým rukopisem Jiřího Slívy, který dobře známe ze stránek novin a časopisů. Vernisáž výstavy nazvané Klauni a jiné grafiky se uskuteční v pátek 2. října v 16 hodin před divadlem na zahrádce restaurace Jakoby a její součástí bude křest knihy Vino fatale, obsahující téměř dvě stovky Slívových černobílých i barevných kreseb, litografií, leptů a maleb, aforismů na téma víno, vinárny, vinice, vinaři, přípitek, láhve, vývrtky, viněty…

Říká se, že veselá mysl je půl zdraví. Obzvláště v době covidové, která umí být velmi neradostná, může jemný, inteligentní a mile absurdní humor Jiřího Slívy na výstavě Klauni a jiné grafiky ve foyer Divadla Bolka Polívky potěšit a pobavit. Vernisáž proběhne za dodržení všech hygienických předpisů.

Český grafik, karikaturista, ilustrátor, malíř, textař, básník i tvůrce aforismů Jiří Slíva (1947, Plzeň) původně vystudoval VŠE a pracoval jako odborný pracovník Ústavu pro filozofii a sociologii ČSAV. Kreslením se začal živit v roce 1979, od té doby se jeho kresby pravidelně objevují v časopisech doma i v zahraničí, vystavuje po celém světě, ilustroval více než 170 titulů a publikoval 20 knih vlastního kresleného humoru v Česku, Německu, Švýcarsku, USA a Francii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

4květen sobota 20:00

Variety Coqtale

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

30bře - 14procelý den

Variety Coqtale

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

Ubytování v okolí akce Vernisáž výstavy...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...