Napoleonská epocha na pohlednicích a známkách

Napoleonská epocha na pohlednicích a známkách

Adresa:

Slavkov u Brna, Palackého nám. 1

Termín: 18.6.2020 30.9.2020
Vstupné:

plné 70 Kč

18čer - 30zář celý den

Žánr: výstavyNapoleon zámek pohlednice známky


Zámek Slavkov-Austerlitz připravil ke 215. výročí bitvy u Slavkova výstavu pohlednic a známek s napoleonskou tématikou. Návštěvníci mohou shlédnout téměř 300 pohlednic a 230 známek či aršíků jedné z nejrozsáhlejších napoleonských sbírek nejen v České republice, ale i v Evropě.

Výstava přibližuje nejdůležitější události života korsického rodáka, vojevůdce a pozdějšího císaře, Napoleona Bonaparta, členy jeho rodiny, evropské panovníky, osobnosti, vojenské velitele, vojáky a nejvýznamnější události konce 18. a první třetiny 19. století. Zvláštní pozornost je věnována slavkovské bitvě a také setkání císařů Napoleona I. a Františka I. u Spáleného mlýna nedaleko Žarošic, kde po bitvě dojednávali příměří. Ze zajímavostí lze vybrat např. hedvábné vytkávané vyobrazení historických událostí na obálkách prvního dne.

Výstava bude otevřena od 18. června do 30. září 2020 ve výstavních prostorách v 1. patře zámku – v souladu s otevírací dobou.

Na toto téma byla, ve spolupráci s nakladatelstvím Beskydy, vydána rovněž výpravná publikace s názvem „Napoleonská epocha na pohlednicích ze sbírek Zámku Slavkov-Austerlitz“. (Knihu lze zakoupit v pokladně zámku.)

Výše vstupného:
Dospělí 70 Kč
Senioři 50 Kč
Děti od 3 let, studenti, ZTP 50 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + 2-3 děti) 170 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Napoleonská epocha na...

Vinný sklep KrýsaKyjov (24.2 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (24.3 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (24.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...