Uzavření hradu Špilberk

Uzavření hradu Špilberk

Adresa:

Brno, Špilberk 1

Termín: 12.3.2020 11.5.2020

12bře - 11kvě celý den

Žánr: ostatní akcehrad uzavření Brno


Od 12. 3. jsme uzavřeli v souvislosti s nouzovým stavem v ČR pro veřejnost vilu Tugendhat i se zahradou. Od odpoledne 12. 3. jsme uzavřeli pro veřejnost také celý areál hradu Špilberku. 

· Kvůli opatření přesuneme plánované výstavy na jiné termíny dle našich časových a prostorových možností a dle aktuální situace ohledně šíření koronaviru.

· Výstava „Arina Dähnick: The Mies Project“ na vile Tugendhat měla trvat od 11. 3. do 3. 5. a vzhledem k plánu výstav nebude možné ji posunout či prodloužit.

· Výstava „Obnovená brněnská synagoga ve fotografiích Libora Teplého“ na hradě Špilberku měla trvat od 12. 3. do 24. 4. Otevřeme ji podle situace v jiném termínu.

· Výstava „Jiří Bielecki: Vznášet se a chvět v siločarách přitažlivosti“ na hradě Špilberku měla trvat od 19. 3. do 31. 5. Tisková konference plánovaná na 18. 3. se ruší. Výstavu otevřeme podle situace v jiném termínu. 

· Slavnostní otevření nové stálé expozice lapidária s názvem „Chrám kamene“ v opravených vodojemech na Špilberku plánované na 1. 4. a zahájení návštěvnického provozu plánované od 2. 4. se s ohledem na nouzový stav ruší. Lapidárium ve vodojemech otevřeme v jiném termínu, jakmile to situace umožní. 

· Čas při uzavření obou památek se budeme snažit efektivně využít. Na vile Tugendhat např. přesuneme na toto období plánované sanitární práce, které za běžných okolností vyžadují pauzu v provozu. Na hradě Špilberku např. dokončíme stěhování restaurátorských dílen a pokladny kasemat, plánujeme také generální úklid ve stálých expozicích i v depozitářích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Uzavření hradu...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...