Insider: Odkrývání reality

Insider: Odkrývání reality

Adresa:

Brno, bude upřesněno

Termín: 20.3.2020

20březen neděle 13:30

Žánr: divadlo


Uvedení projektu Insider mezinárodního autorského kolektivu pod vedením Cristiny Maldonado na pomezí virtuální a fyzické reality pro jednoho diváka.

"V každodenním životě nám technologie umožňují být zároveň na několika místech. Jsme ponořeni do neustálého dialogu s věcmi, procesy a lidmi, aniž by byli fyzicky přítomni. Běžně je bereme jako „virtuální bytí“ – jako by se jednalo o reprezentaci originálu, který existuje někde jinde. Tuto „kopii“ umísťujeme na škálu reality níže, protože nás nemůže plně ovlivnit. Nemůžeme se jí dotknout, a tedy nemůže být zcela považována za skutečnou.

Pro některé je virtuální svět místem, kde můžou dočasně uniknout před realitou, druzí se naopak obávají, že ji zcela nahradí. Pro nás neexistuje rozpor mezi virtuálním a skutečným světem – společně tvoří kontinuum smíšených realit. My se domníváme, že neustále provádíme složité manévry, abychom se zorientovali v přesahu těchto realit. Přizpůsobujeme se těmto technologickým nástavbám a soužijeme s nimi, utváří naše vnímání a vztah k druhým lidem.

Insider zkoumá otázku, jak tato směsice realit působí na naše těla a na naše vnímání přítomnosti. Volby každého diváka během performance vytvářejí specifický způsob zkoumání a prožívání předloženého světa." Insiders

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

19červen středa 18:00

Saturnin

, Malinovského nám. 1 Divadlo

6červen čtvrtek 20:00

Cabaretní Open stage

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?