Vinaři na hradišti 2020

Termín: 11.7.2020
Vstupné:

250

11červenec sobota 12:00

Žánr: festivaly


Tradiční festival Vinaři na hradišti dostává letos novou podobu a stává se událostí pro celou rodinu. Jak se již stalo zvykem, odehraje se v prostoru Slovanského hradiště v Mikulčicích, letos ale v termínu 11. července 2020. Už od poledne si můžete vychutnat nejen skvělá vína, ale i zajímavou hudbu a užít si spoustu další zábavy v místě, kudy doslova kráčela historie. Vždyť mikulčické hradiště patřilo v dobách své největší slávy, v 8. a 9. století, k nejrozvinutějším místům na Moravě, ale i v Česku. Pokud se sem vydáte, rozhodně nebudete opojeni jen vínem, genius loci tohoto místa je skutečně silný a čeká na vás i skvělá muzika a další aktivity pro děti i dospělé.

Letošním ročníkem se Vinaři na hradišti mění v plnokrevný žánrový festival, samozřejmě ale zůstávají i slavnostmi špičkového vína nejen z Mikulčic. Ochutnat zde budete moci produkci celkem 15 vinařů z celé Moravy a Česka, ale také vína z Rakouska, Slovenska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska. Aspoň pro jeden den naváží Mikulčice na svou historii a Slovanské hradiště se stane centrem světa, i když jen toho vinařského! Ale pozor, čeká na vás mnohem víc, než jen víno.

Nemusíte se bát vzít s sebou i své potomky, je pro ně připraveno zábavné odpoledne s mottem Těšíme se na prázdniny. V jeho rámci si vyzkouší střelbu z luku, plavbu na kajaku a mnoho dalších aktivit na různých místech hradiště. Kromě toho je pro ně připraven skákací hrad, malování na tvář a mnoho dalšího. Na všechny pak čeká celá řada hudebních, folklórních i kulturních vystoupení. Letos poprvé hned na dvou scénách. Vrchol večer zajistí – tak jako loni – Petr Bende & Band, tentokráte v doprovodu cimbálu Michala Grombiříka. Představovat Petra Bendeho by asi bylo nošením dříví do lesa, vždyť tento zpěvák a multiinstrumentalista vydal už čtyři řadová alba a na mnoha dalších projektech se podílel. Ale než ovládne hlavní scénu, čekají na vás ještě vystoupení dětí ze základní školy v Mikulčicích, mažoretky z Moravské Nové Vsi, které si říkají Neonky, duet Pavla Burešová a Pavel Prčík, a pochopitelně nebude chybět ani Mužácký sbor Mikulčice se svými hosty. V 15 hodin rozezvučí hlavní scénu svižné rytmy hudební skupiny Naděje. A protože jsme na jižní Moravě, večer nemůže končit jinak, než tradiční besedou u cimbálu, o kterou se postará velmi úspěšná cimbálová muzika Slovácko. Samozřejmě to není ani zdaleka vše.

Program na malé i velké scéně se bude střídat a nudit se rozhodně nebudete ani chvíli. Protože k dobrému vínu patří i dobré jídlo, kromě stánků s občerstvením na vás čeká gastronomická show. Milovníci starých aut a motorek si zase přijdou na své během prezentace veteránů přímo v prostoru parkoviště mikulčického Slovanského hradiště. Zkrátka, pokud letos 11. července dorazíte na Slovanské hradiště v Mikulčicích, máte jednu jistotu, užijete si odpoledne a večer plný úžasného vína, dobrého jídla, skvělé muziky a odnesete si ještě mnoho dalších nezapomenutelných zážitků. Vinaři na hradišti se vás už nemohou dočkat. V rámci akce Vám Slovanské hradiště v Mikulčicích nabídne zlevněné vstupné do návštěvnických prostor. Přijďte na výlet do Mikulčic a zažijte báječný letní den. více informací naleznete na www.vinarinahradisti.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Brně Akce v obci Mikulčice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vinaři na hradišti 2020

Ubytovani SalajkoviMoravská Nová Ves (3.6 km)

Vinné sklepy U JeňouraPrušánky (5.7 km)

Ubytovna KubraHodonín (6.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?