Průvodce nevidomého člověka – vodicí pes

Průvodce nevidomého člověka – vodicí pes

Adresa:

Brno, Purkyňova 105

Termín: 4.2.2020 7.6.2020

4úno - 7čer celý den

Žánr: výstavynevidomí vodicí pes psi jarní výstavy morava


Pes – nejlepší přítel člověka a zároveň velký pomocník pro člověka s handicapem.  Vodicí pes, konkrétně, provází nevidomého či slabozrakého jedince v běžném životě, zejména pak při pohybu ve venkovním prostoru. Výstava komorního charakteru Vodicí pes – průvodce nevidomého člověka se zaměřuje právě na výcvik těchto pomocníků, a to od narození, přes zralý věk až po ten seniorský. Protože Škola pro výcvik vodicích psů Milana Dvořáka se skutečně o psy stará po celý jejich život.

„Těžké postižení zraku nemusí znamenat trvalou ztrátu nezávislosti a samostatného pohybu,“ jsou slova Milana Dvořáka, vedoucího Školy pro výcvik vodicích psů, s. r. o. On sám je jedním z prvních profesionálních cvičitelů v České republice a výcviku se věnuje více než 25 let. „Naše škola podporuje klienty s těžkým postižením zraku,“ pokračuje Milan Dvořák, „kteří chtějí uplatňovat svoji samostatnost a nezávislost na okolí a navzdory svému handicapu chtějí být součástí běžného života společnosti.“

Citlivě a s laskavou důsledností a respektem ke každému psovi pracují cvičitelé této školy už dvacet let. „Je potřeba psa povzbuzovat v dobrých rozhodnutích a podporovat pečlivé provedení jednotlivých cviků. Zároveň musí být vyrovnána míra práce a zábavy, nesmíme totiž zapomínat, že pes má své přirozené psí potřeby,“ přibližuje Milan Dvořák trochu z filozofie přípravy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

15bře - 1zářcelý den

Space Mission

, Výstaviště 405/1 Výstava

27zář - 30čercelý den

Lesem

, Špilberk 1 Výstava

17lis - 31srpcelý den

Ubytování v okolí akce Průvodce nevidomého...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (13.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...