Seminář - management kyslíku ve víně

Seminář - management kyslíku ve víně

Adresa:

Valtice, Valtická 337, 691 44 Lednice

Termín: 2.3.2020
Vstupné:

zdarma

Žánr: ostatní akce


Odborný seminář určený vinařským odborníkům a zájemcům o stále aktuálnější téma řízení optimální hladiny kyslíku ve víně se uskuteční 2. března v Lednici. Ve spolupráci se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity jej pořádá společnost BS vinařské potřeby. Vstup na seminář je po předchozí registraci zdarma.

Společnost BS vinařské potřeby přišla v  roce 2017 jako první na český trh se službou měření kyslíku ve víně přímo v terénu. Na základě zkušeností z různých vinařství a také vědeckých výsledků z Mendelovy univerzity se proto společnost rozhodla uspořádat odbornou přednášku vedenou Mojmírem Baroněm ze Zahradnické fakulty a Milošem Vidlářem z BS vinařské potřeby. „Rádi bychom našim zákazníkům představili téma oxidace a celkového řízení hladiny kyslíku ve víně v podstatě již od sběru hroznů až po proces lahvování a zrání vína,“ přibližuje Vidlář a doplňuje: „Kvalita vína a obsah kyslíku ve víně jsou dvě spojité nádoby, jejichž řízení není jednoduchou záležitostí.“

Základní body semináře se budou věnovat následujícím oblastem:

- kyslík při zpracování vína,

- kyslík při fermentaci,

- kyslík při zrání a školení vína,

- kyslík při finalizaci a jeho vliv na konečný produkt.

V rámci přednášky budou prezentovány také výsledky měření provedených ve vinařství Kolby a Reisten s důrazem na porovnání různých přístupů v procesu managementu kyslíku. Vzorky těchto vín budou degustovány a odborně okomentovány.

Seminář se uskuteční 2. března od 9 do 13 hodin na půdě Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Lednici, budova D1, místnost DP1.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

25duben čtvrtek 17:00

25duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Seminář - management...

Relax Hotel ŠtorkLednice (420 metrů)

Ubytování u KocúraPodivín (5.6 km)

Salety hotelValtice (6.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?