Lev v zimě - Městské divadlo Brno

Lev v zimě - Městské divadlo Brno

Adresa:

Brno, Lidická 16

Termín: 13.1.2020
Vstupné:

680 Kč - 720 KČ

13leden pondělí 19:00

Žánr: divadločinohra


Je rok 1183. Král Jindřich II. vládne obrovské říši rozkládající se na území dnešního Irska, Anglie a velké části Francie. Král stárne a musí jmenovat dědicem trůnu jednoho ze svých tří synů: Richarda, Bohumíra nebo Jana, kteří všichni stejně zoufale touží po koruně. O Vánocích roku 1183 sezve Jindřich na zámek Chinon všechny tři, k tomu svou zhrzenou a lstivou manželku Eleonoru, svou milenku Alici a francouzského krále Filipa, s nímž potřebuje uzavřít dohodu. Půda je připravena pro souboj kdo s koho. Každý aktér má svůj plán a je s to obětovat takřka cokoli, aby dosáhl svého. Jindřich chce jmenovat dědicem nejmladšího Jana, o němž si myslí, že ho nezradí. Královna Eleonora to ale nechce dovolit. A Eleonora je nebezpečný soupeř - obzvlášť když je zraněná. A k tomu má důvodů dost. Intriky se zaplétají. Uzavírají se spojenectví a nikdo neví, kdo je na čí straně. Vánoce, které by měly být oslavou lásky a klidu v rodinném kruhu, se stávají peklem na zemi.

Pochroumané vztahy v rodině můžou ovlivnit celá království. A v téhle rodině má každý staré zranění, které se ozve, aby upozornilo na minulé křivdy.

Když byla tato hra Jamese Goldmana poprvé uvedena na Broadwayi v roce 1966, sklidila bouřlivý úspěch a záhy poté byl podle hry natočen slavný film s Katherine Hepburn a Peterem O’Toolem v hlavních rolích. Lev v zimě se vyznačuje konverzační brilancí, přitažlivými historickými reáliemi a neustálými zvraty. Změny v postavení jednotlivých figur vůči sobě připomenou partii šachu, jejímiž hybateli je ústřední pár, odcizení a znepřátelení manželé Jindřich a Eleonora. V inscenaci Jana Buriana je obsazení tohoto lva a lvice vskutku královské.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lev v zimě - Městské...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...