Národní soutěž vín a degustační expozice - Zámek Valtice

Národní soutěž vín a degustační expozice - Zámek Valtice

Adresa:

Valtice, Zámek 1

Termín: 1.11.2019 31.12.2020

1lis - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcevíno degustace gastronomie


Salon vín - národní soutěž vín ČR je finální soutěží systému Národní soutěže vín. V rámci soutěže je každý rok vybráno nejlepší víno s titulem "Šampion", dále "Vítězové kategorií" a "Nejlepší kolekce". Sto nejlepších vín soutěže je oceněno zlatou medailí Salonu vín ČR. Na vlastní soutěž navazuje celoročně otevřený veřejný degustační Salon vín - expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích.

Po vybrání kolekce Salonu vín jsou tato vína nakoupena v množství uvedeném ve statutu a uložena ve sklepních prostorách Národního vinařského centra. Zde jsou k dispozici veřejnosti, která má možnost ochutnat kterékoliv ze zde uložených vín. Vína uložená v degustační Salonu vín jsou určena ke vzdělávání návštěvníků o víně a propagaci a podpoře našeho vinařství tím, že široká veřejnost, včetně zahraničních návštěvníků, má možnost naše nejlepší vína ochutnat na jednom místě a v důstojných podmínkách a zároveň se dozvědět všechny podstatné informace o každém víně i vinařích, jejichž vína budou v Salonu vín České republiky zastoupena.

Každé víno má svůj prezentační box, ve kterém jsou láhve uskladněny. Zároveň je na boxu kompletní popis vína, včetně analytických údajů, senzorické charakteristiky a také profilu mohutnosti a struktury vína a aromatického profilu.

Takto uložená vína je možno i zakoupit, ovšem pouze počet láhví je omezen a zejména ke konci sezony může být prodej některých vín omezen z důvodu zachování dostupnosti vína pro degustaci.

Součástí sklepních prostor Salonu vín je také naučná expozice o našem vinařství a vinařských oblastech, síň slávy vinařství ČR a také recepce s prodejnou dárkových obalů na láhve, vinařské literatury, degustačních skleniček, sommelierských potřeb, pochutin k vínu atd.

Degustační expozice je otevřena celoročně s výjimkou ledna, kdy probíhá příprava a naskladňování vín následujícího ročníku.

Vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Národní soutěž vín...

Salety hotelValtice (132 metrů)

Relax Hotel ŠtorkLednice (7.4 km)

Terasa Pension & WinebarMikulov (11.4 km)