V mázhausu Domu umění najdete výstavu fotografií českého dokumentárního fotografa, fotoreportéra, kameramana a pedagoga Otty Ballon Mierného.

Již poněkolikáté si mohou návštěvníci prohlédnout kolekci portrétních  fotografií významných osobností z řad umělců, vědců, politiků, spisovatelů, hudebníků, dramatiků aj. z obcí, měst a našeho regionu, popřípadě zahraničních osobností, kteří Českou republiku navštívili a po nějakou dobu zde pracovali či jinak působili.

Hlavní osobností letošního slavnostního zahájení v Domě umění bude československá jazzová legenda, zpěvačka Helena Blehárová, která se vernisáže výstavy OSOBNOSTI IV v pátek 25. října 2019 v 16,00 hodin zúčastní a také program obohatí osobními vzpomínkami. Popovídá o zážitcích s delegací nejlepších českých zpěváků, kteří byli vysláni reprezentovat naši populární hudbu na festival gramofonových společností Midem do jihofrancouzského Cannes.

Jaroslav Frecer, kurátor výstavy, doplňuje program vernisáže: „Vzpomínky paní Heleny budou doprovázeny dobovými audiovizuálními záznamy z cesty do Cannes, kam letěla spolu s Valdemarem Matuškou, Martou Kubišovou, Václavem Neckářem, Juditou Čeřovskou, Josefem Lauferem a dalšími. Na závěr vernisáže výstavy pak proběhne projekce jejích známých i méně známých hudebních klipů.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Osobnosti IV

Rezidence ZvonZnojmo (364 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.7 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)