Burger Street Festival u Vaňkovky

Burger Street Festival u Vaňkovky

Adresa:

Brno, Ve Vaňkovce 1

Termín: 6.9.2019 8.9.2019

6zář - 8zář celý den

Žánr: gastrogastronomiefestival


Od 6. do 8. září se v prostorách vedle Galerie Vaňkovka odehraje letos již druhý Burger Street Festival. Do oblíbené street foodové akce se opět zapojí na dvě desítky vybraných burgráren. Návštěvníci akce se budou moci těšit nejen na největší výběr burgerů v republice na jednom místě, ale i na bohatý doprovodný program v podobě koncertů či dílniček pro děti. Část výtěžku navíc poputuje na dobré účely.

Burger Street Festival pořádaný v květnu se setkal s obrovským zájmem veřejnosti. Všichni milovníci této pochoutky se nyní mohou těšit na jeho druhou letošní edici. „Tato street foodová akce pravidelně patří mezi ty vůbec nejnavštěvovanější, které se u Vaňkovky konají. Účast na Burger Street Festivalu čítá jen v Brně na 25 tisíc lidí, po celé zemi se ho ročně zúčastní až 300 tisíc návštěvníků,“ uvedl ředitel Galerie Vaňkovka Brno Jan Borůvka.

Stejně jako na jaře bude mít festival i tentokrát charitativní podtext. „Za každý prodaný burger poputuje jedna koruna na konto Nadačního fondu Emil, který podporuje mladé handicapované sportovce,“ informoval organizátor akce Bedřich Snášel. „Restaurace Imrvére pak navíc z prodeje každého svého burgeru věnuje deset korun nadaci ONEMANSHOW Foundation,“ dodal.

Pro účastníky akce bude vedle kvalitního gastronomického zážitku připravena dětská workshop zóna, kde budou k dispozici atrakce jako malování na obličej či dílničky, a v sobotu pak také program v podobě vystoupení hned tří hudebních skupin – rockového projektu Tryo, amatérské kapely NEŽENE a kapely Dušana Vitázka.

Koncert Dušana Vitázka s kapelou odkazuje na loňskou zářijovou dobročinnou akci Dušanovo kolo pro Emila. Herec a zpěvák přesně před rokem ve spolupráci s kolářem vyrobil dřevěné kolo, které posléze dokutálel z Lednice do Brna. Dřevěné kolo se dnes nachází právě vedle brněnské Galerie Vaňkovka.

Během festivalu si na své jako obvykle přijdou nejen milovníci klasických hovězích burgerů, k dostání bude na místě i řada specialit, jako například lanýžové burgery či Duruchigi burgery s korejským bůčkem. Organizátoři mysleli též na vyznavače vegetariánského a veganského životního stylu i na ty, kteří preferují stravu bez lepku. Kromě burgerů budou na místě v prodeji také alkoholické i nealkoholické nápoje a doplňkový sortiment, například belgické hranolky, vafle či corn dogy.

V nejbližších týdnech se pak zájemci o kvalitní gastronomii mohou těšit na Food Truck Festival. Ten se vloni konal poprvé a podobně jako Burger Festival se těšil velkému zájmu. Letos se akce odehraje od 10. do 12. října opět u Galerie Vaňkovka. Také z tohoto festivalu poputuje část výtěžku na konto Nadačního fondu Emil.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Burger Street Festival u...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.7 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.5 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.9 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...