Roztáčíme Zelňák s Fenixem na Mezinárodní den poranění míchy

Roztáčíme Zelňák s Fenixem na Mezinárodní den poranění míchy

Adresa:

Brno, Zelný trh 14-16

Termín: 5.9.2019
Vstupné:

zdarma

5září čtvrtek 10:00

Žánr: koncerty


ParaCENTRUM Fenix, které již patnáctým rokem pomáhá lidem po poškození míchy v Brně a okolí, připravuje při příležitosti Mezinárodního dne poranění míchy kulturně osvětovou zábavní akci Roztáčíme Zelňák. V horní části brněnského Zelného trhu a ve druhém a třetím patře Tržnice Brno se 5. září od 10. do 22. hodiny můžete pobavit, zrelaxovat a seznámit se aktivitami ParaCENTRA Fenix, které na akci představí projekt 1zMilionu na podporu výstavby nového centra Fenix pro lidi s poškozenou míchou. Přijďte to na Zelňák pořádně roztočit a užít si bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Na pódiu v horní části Zelného trhu návštěvníky akce čeká vystoupení Ellen Lenské, hudebních skupin Věra Špinarová Tribute, LOL, EmaWhite a Sabrage. Zážitkem jistě bude také Damjan Siriški DMJ Bike show, dětská show Princezna Áňa, setkání s životními příběhy hendikepovaných lidí i ukázka bezbariérového auta pro hendikepované.

V prostorách druhého patra tržnice si můžete vyzkoušet slalomovou jízdu na invalidním vozíku, handbike trenažér, curling na koberci, závody s RC auty Pavla Kynického a další pohybové aktivity.

Třetí patro tržnice bude prostorem pro relaxaci, gastronomii a promítání video-reportáží a dokumentů s tématikou prevence poranění míchy, začleňování lidí po úrazu páteře zpět do života, s možnostmi péče a aktivit pro lidi na vozíku a bezbariérovosti brněnských objektů.

Bude se podávat Dobrokáva a pro návštěvníky je připraveno také množství různých soutěží. Vstup na akci je zdarma. Více informací o programu a průběhu akce Roztáčíme Zelňák najdete na www.roztacimezelnak.cz

V rámci akce Roztáčíme Zelňák bude oficiálně spuštěn projekt 1zMilionu na podporu vzniku nového centra Fenix pro péči o lidi po poškození míchy. Prostřednictvím www.1zmilionu.cz se ParaCENTRUM Fenix bude obracet na veřejnost se žádostí o podporu projektu výstavby nového centra Fenix v Kníničkách, které umožní navýšit počet klientů na čtyřnásobek. Na padesát klientů denně bude využívat služby ambulantní formou, dalším dvaceti osobám umožní ubytovací kapacity trávit v centru dlouhodobější intenzivní rehabilitační pobyty. Více informací na www.fenixcentrum.cz.

Akce Roztáčíme Zelňák se koná pod záštitou Mgr. Petra Hladíka, 1. náměstka primátorky statutárního města Brna a JUDr. Roberta Kerndla, náměstka primátorky statutárního města Brna, ve spolupráci s Tržnicí Brno a jejím ředitelem Ladislavem Kučerou. ParaCENTRUM Fenix tuto akci pořádá na podporu prevence úrazů páteře a míchy, s cílem poukázat na možnosti, které lidé po poškození míchy mají v následné péči a v jejich začleňovaní zpět do života. 

ParaCENTRUM Fenix, z.s. pomáhá lidem po poškození míchy při návratu do aktivního života. Usnadňuje svým klientům přechod z institucionální péče do domácího prostředí, podporuje jejich soběstačnost a pomáhá jim akceptovat životní situaci a udržovat a rozvíjet sociální dovednosti. Umožňuje sdílet a vyměňovat si zkušenosti a informace, pomáhá klientům a jejich blízkým při uplatňování práv a nároků. V současné době sdružuje více než 130 vozíčkářů a jejich rodinných příslušníků a celkově pečuje o více než 250 klientů. Jako nezisková organizace je součástí komunitního plánování města Brna a Jihomoravského kraje. Mottem ParaCENTRA Fenix je „Roztáčíme život naplno“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Ubytování v okolí akce Roztáčíme Zelňák s...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...