Svět hlavolamů

Svět hlavolamů

Adresa:

Brno, Veletržní 19

Termín: 14.9.2019 17.11.2019
Vstupné:

90 Kč, snížené 70/60/25 Kč

14zář - 17lis celý den

Žánr: výstavyděti hlavolam hry morava brno výstava podzimní výstavy


Fanouškům hlavolamů a retra připravil Letohrádek Mitrovských v Brně interaktivní výstavu, kde si každý vyzkouší, jak mu to myslí a potrápí svůj mozek…

K vidění a rozluštění jsou nejstarší hlavolamy světa zpracované výtvarnicí Věrou Tataro – např. Ramsesova hvězda, Dürerův čtverec, mosty v Königsbergu, první křížovka s původním zněním, ale i klasické „retrohlavolamy“ jako Rubikova kostka, Rubikův had (Twist), Babylonská věž a mnohé další.

Dřevěné, kovové, plastové, velké nebo třeba do kapsy – celkem přes 120 exponátů ke shlédnutí a z nich zhruba jednu čtvrtinu si návštěvníci mohou vyzkoušet.

Zajímavostí je největší evropský hlavolam Big Pelikan. Připravené jsou interaktivní hlavolamy, kde lze zkusit vyndat obřího ježka z klece, projet se bludištěm nebo třeba sestavit si lomený oblouk z molitanových bloků apod. Součástí jsou také hádanky, rébusy, logické úlohy nebo hry – hravou formou si malí i velcí procvičí bystrost, logické myšlení, paměť, kombinační schopnosti, týmovou spolupráci a hlavně trpělivost! Půjde také o šikovné ruce, chytrost a logiku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

22duben pondělí 17:00

Wonka

, Veselská 1321 Film

25duben čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Svět hlavolamů

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...