Noc vědců ve VIDA!

Noc vědců ve VIDA!

Adresa:

Brno, Křížkovského 554/12

Termín: 27.9.2019
Vstupné:

zdarma

27září pátek 18:00

Žánr: festivalyzdarmafilm


Zábavní vědecký park VIDA! se už pošesté přidává k celorepublikové NOCI VĚDCŮ, která má letos téma Šetrně k planetě. V pátek 27. září tu na vás od 18.00 do 23.00 čekají nejrůznější zajímavé aktivity a stanoviště s pokusy. Přijďte si vyrobit módní doplněk z jinak nevyužitých materiálů. Zjistěte, jak vypadá svět pod stereomikroskopem nebo se zúčastněte nevšední degustace vody. Určitě tady také získáte spoustu informací o různých zdrojích energie nebo o kompostování za pomocí žížal.

Tyhle šikovné potvůrky totiž dokáží přeměnit běžný kuchyňský odpad v životadárné hnojivo. Určitě si nenechte ujít i promítání jedinečného 3D filmu Oceány: Naše modrá planeta. Vstup na Noc vědců je ZDARMA, je však nutná registrace (od 10. 9. 2019) K dopravě můžete využít speciální autobusovou linku Masarykovy univerzity, která bude propojovat Přírodovědeckou fakultu, Mendelovo muzeum a Univerzitní kampus v Bohunicích.

PROGRAM Recymóda: Dejte věcem nový život – vyrobte si šperky a další doplňky z jinak už nevyužitých materiálů Svět pod stereomikroskopem Degustace vody – poznáte rozdíl mezi drahou balenou vodou z alpského ledovce a vodou, která teče z kohoutku? Víte, která je zdravější? Vermikompostování – zjistěte, jak s pomocí žížal získat životodárné hnojivo z běžného domácího odpadu Stanoviště s pokusy s různými zdroji energie Promítání 3D filmu Oceány: Naše modrá planeta – začátek v 18:30, 20:00 a 21:30, promítání je v rámci Noci vědců ZDARMA

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noc vědců ve VIDA!

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.6 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.3 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...