Rozhledna Akátová věž Výhon má narozeniny

Adresa:

Židlochovice, Akátová věž

Termín: 7.9.2019

7září sobota 09:00

Žánr: sportpro děti


Židlochovická rozhledna byla otevřena 3. srpna 2009 a letos slaví 10 let.

Ke stavbě bylo použito akátové dřevo, projektantem je ing. Arch. Pavel Jura.  Rozhledna stojí v nadmořské výšce 355 m, je vysoká 17,7 m. Z vyhlídkové plošiny, na kterou vystoupáte po 76 schodech, dohlédnete třeba až na rakouský hrad Falkenstein.

Pod taktovkou Městského kulturního střediska Židlochovice již k výročí rozhledny proběhly dvě akce: Noční pochod na počátku června dovedl na vrchol Výhonu pět set lidí, kteří svými ručními svítilnami narozeninově rozzářily Akátovou věž, naopak ranní atmosféru při rozbřesku zažili příznivci netradičních zážitků při Snídani pod rozhlednou 3. srpna.

Hlavní oslava narozenin Akátové věže Výhon je připravena na sobotu 7. září. 
Akce je zacílená na milovníky turistiky a obdivovatele dalekých výhledů.  Křížem krážem krajinou Výhonu budou turisté procházet třemi okruhy a to od 8 – 15 km, speciální trasa o délce 5 km je připravena pro děti. Všechny cesty povedou k rozhledně, kam každý s účastníků vynese vlaječku s přáním Akátové věži, kterou obdrží při registraci na startu pochodu.
Jeden z okruhů – Vinařský,  zavede účastníky pochodu až do obce Nosislav,  kde budou otevřeny místní vinné sklepy a každý zde může ochutnávat víno, jež se rodí pod rozhlednou na kopci Výhon.

A co kromě turistiky čeká návštěvníky akce?
Na rozhledně:
Zajímavou podívanou nabídne slaňování rozhledny v předvedení Záchranného sboru hasičů,  mezi 10:00 a 16:00 hodinou si s profesionály vyzkoušíte  jízdu na koloběžkách nebo správnou techniku chůze s hůlkami - Nordic walking.  V 15: 000 hodin se u nedalekého kříže na vrcholu Výhonu můžete připojit k ekumenickému setkání k zahájení školního roku.

Hřiště za zvonicí:
Na místě startu a cíle Akátových okruhů, na hřišti za zvonicí, bude po celý den připraveno občerstvení a doplňkový program. Zamrazí vás při ukázce Slack show Michala Pírka a Lukáše Černého při moderní akrobacii na gumovém laně.  Obdivovat budete rovněž umění hry s hakisákem v podání českých mistrů světa, Tomáše Tučka a Patrika Černého. Dále vystoupí kapely Šarivari swing Band, Koňaboj a závěr dne můžete strávit s pojízdným kinematografem při sledování filmu v kouzelném prostředí parčíku u zvonice.

K akci Akátové okruhy, která oslaví 10 let rozhledny Akátová věž Výhon, bude vydána absolventská vizitka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rozhledna Akátová...

Wine Wellness Hotel AmandeHustopeče (13.2 km)

Vinný sklep a penzion HerbenkaHustopeče (13.7 km)

Ubytování U VojtěškyPasohlávky (17.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...