Slow Food - Brno

Slow Food - Brno

Adresa:

Brno, Zelný trh

Termín: 20.6.2019 22.6.2019

20čer - 22čer celý den

Žánr: ostatní akcegastronomie


Ochutnat nejrůznější zahradnické a zemědělské produkty z jižní Moravy budou moci lidé na Zelném trhu v termínu 20.–22. června. Akce se bude konat jednou měsíčně až do října v rámci projektu Slow Food CE. Jeho cílem je seznámit širokou veřejnost s prací místních zemědělců, jejich produkcí nebo následným zpracováním lokálních surovin.

Ochutnávkové výstavy sezónních a místních potravin z jižní Moravy se budou konat ve spolupráci se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity v Lednici v rámci projektu „SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví, životní prostředí a jídlo". První ze série akcí projektu se uskuteční od čtvrtka 20. června do soboty 22. června na Zelném trhu v centru města.

Součástí bude také semínková burza, na které budou mít návštěvníci možnost výměny semen na tradiční i méně obvyklé druhy zeleniny a bylin. Pro děti i dospělé budou v prostoru Tržnice připravené dílny. Na nich si účastníci vyzkouší techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin. Výstavu doprovodí praktické dílny pro děti a veřejnost v prostorách Tržnice Brno, které ukáží a naučí techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin. Na sobotní podvečer je do programu zařazený Chef’s table. Jedná se o akci, při níž vybraný šéfkuchař připraví tříchodové menu z vystavovaných surovin a pozve veřejnost k „jednomu stolu”.

V rámci projektu se budou od června do října konat akce Poznejte a ochutnejte rozmanitost jižní Moravy – pět výstav s ochutnávkami sezónního ovoce a zeleniny (Zelný trh), Ochutnejte jižní Moravu z farmy až na vidličku – praktické dílny, workshopy, kurzy vaření pro děti a veřejnost (Zelný trh – Tržnice) a Školní farmářský trh – poznávání potravin, farmaření a vaření ve školách, který se spojí s říjnovou výstavou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

13duben sobota 10:00

26dub - 28dubcelý den

Čoko Fest

, Vinařská 407 Ostatní

Ubytování v okolí akce Slow Food - Brno

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...