Hra, podle níž vznikl nejúspěšnější film roku 2010, ověnčený mnoha cenami včetně čtyř Oscarů, měla premiéru ve Velké Británii v únoru 2012. Příběh vychází ze skutečnosti: sleduje boj budoucího anglického krále Jiřího VI. (1895–1952) s handicapem, který by mohl ohrozit nejen jeho vlastní pozici, ale také celou společensko-politickou situaci v zemi, stojící na prahu druhé světové války.

Vypjatá doba si žádá ve svém čele pevného muže, kterým jen stěží může být koktající král… Proto následník trůnu za podpory své ženy Alžběty (budoucí královny matky), Winstona Churchilla, své rodiny a vlády podstupuje svéráznou léčbu u australského odborníka jménem Lionel Logue, který však nebyl jen logopedem, ale také svérázným terapeutem. 

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Narodil se v Brně. Zde vychodil základní a střední školu, vystudoval herectví na Divadelní fakultě JAMU a po absolutoriu se stal v roce 1992 členem činohry Národního divadla Brno (tehdejší Zemské divadlo v Brně).
Narodila se v jihomoravských Valticích. Po maturitě na břeclavském gymnáziu byla přijata na studium herectví na Divadelní fakultě JAMU. Po absolutoriu se stala 1. května 1993 členkou činohry Národního divadla. Jednou z jejích...
V rodné Praze strávil svá léta žákovská a studentská. Po maturitě na střední škole byl v roce 1965 přijat na Janáčkovu akademii múzických umění, kde absolvoval v roce 1969 rolí Jaga v inscenaci Shakespearova Othella v režii...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Králova řeč

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...