Světově proslulá situační komedie (premiéra 1968) „amerického Moliera“, který náleží mezi nejhranější a nejplodnější divadelní a filmové autory dvacátého století. Luxusní hotelový pokoj (původní název hry Plaza Suite se volně překládá do češtiny jako Apartmá hotelu Plaza nebo Apartmá 719) je svědkem tří nezávislých příběhů dvojic, které vtipně i nemilosrdně demaskují partnerské vztahy.

V příběhu prvním si chce v pokoji starší manželský pár zavzpomínat na líbánky, které v něm kdysi strávil, ve druhém se úspěšný hollywoodský producent pokouší svést svou někdejší kamarádku, spolužačku a expřítelkyni a ve třetím se rodiče pokoušejí přemluvit dceru, jež propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny. Trojkomedie plná zvratů a nečekaných situací, jejíž broadwayský sukces vedl k neméně úspěšnému zfilmování (1971), je reprezentativní ukázkou mistrných dialogů, které při vší své vtipnosti nepostrádají spodní patra, včetně toho pro Simona nejcharakterističtějšího – velkou vrstvu hořkosti. A podobně jako v jiných hrách hrdinové Simonových příběhů střídavě úspěšně bojují se životním zklamáním, se svými strachy a obavami.

Premiéra: 14. prosince 2012 v Mahenově divadle

Inscenace vhodná od 13 let. Upozorňujeme diváky, že se v rámci inscenace kouří.

Délka představení: 2 hodiny 30 minut včetně přestávky

Narodil se v Brně. Zde vychodil základní a střední školu, vystudoval herectví na Divadelní fakultě JAMU a po absolutoriu se stal v roce 1992 členem činohry Národního divadla Brno (tehdejší Zemské divadlo v Brně).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Apartmá v hotelu Plaza

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...