Festival Dokořán - mezinárodní festival Městského divadla Brno

Festival Dokořán - mezinárodní festival Městského divadla Brno

Adresa:

Brno, Lidická 16

Termín: 7.6.2019

Žánr: festival


Vážení a milí divadelní přátelé, po loňské úspěšné resuscitaci festivalu Dokořán pro hudební divadlo nás letos zkraje června opět čeká pestrá ochutnávka zajímavých počinů, které ukazují, co všechno hudba na divadle dokáže.

Letos navíc expandujeme i mimo terén našeho divadla – v Divadle na Orlí, stále scéně JAMU, představíme celkem tři inscenace. Kosmická sonáta č. 11 pražského NoDu je báječná „ulítlost“, hudební jízda na základě zápisu komunikace Apolla 11 s řícícím centrem NASA při přistání Američanů na Měsíci v roce 1969. Kamila Mikulčíka, který na našem jevišti září jako Rockový Pánbůh v Bítls, uvidíte v emotivním příběhu Novecento – legenda o pianistovi, „monodramatu pro jednoho herce a jednoho pianistu“. A z největšího světového divadelního festivalu v Edinburghu jsme pro vás vytipovali romantickou komedii s pořádnou porcí britského černého humoru Láska až za hrob (Buried) souboru Colla Voce z Sheffieldu. Mimo jiné získala loni cenu Camerona Mackintoshe pro nejnadějnější mladý britský muzikál!

Dít se toho na festivalu bude dost i na naší divadelní dvoraně. Zahájení vám zpříjemní pouliční vystoupení Divadla Facka, které v rámci nedělního Barevného odpoledne pro Velvet Smile (s charitativním bazarem a koncertem našich předních sólistů) zahraje i svou klauniádu pro celou rodinu Cirkus necirkus. Třicet let intenzivního vznikání autorských muzikálů přímo pro naše divadlo shrne koncert Sny brněnských nocí se Zdenkem Mertou v roli moderátora. A celý festival zakončí koncert maskota i gurua našeho divadla Jaroslava Záděry se skupinou Děti kapitána Morgana.

A nyní k tomu, co se bude dít na našich dvou scénách. Hodně jsme se snažili myslet na představení vhodná pro rodiče s dětmi – z libereckého Naivního divadla pro ně přivezeme „trampskou revui“ O hodině navíc aneb Potlach v Hustníku, z Jihlavy v režii „našeho“ Stana Slováka pohádkový muzikál O Perníčkovi a z pražské Laterny magiky pohybovou inscenaci Zahrada, inspirovanou proslulou knihou Jiřího Trnky. K poslyšení budou písně dvou mimořádných československých muzikantů – zlínské divadlo představí českou premiéru slovenského muzikálu Petr a Lucie s hudbou Deža Ursinyho, Moravské divadlo Olomouc pak vesnické drama Boží mlýny s písněmi Jaromíra Nohavici. Z pražských produkcí bude k vidění Tick, Tick…BOOM! (první muzikál autora slavného Rentu Jonathana Larsena) Divadla na prádle a Jan Cina v muzikálovém monodramatu Malý princ Studia DVA

Festival samozřejmě doplní i naše inscenace – Klapzubova jedenáctka a slavnostní koncert Viva "Lalala" Republika (ten bude celý festival zahajovat a dojde před ním k předání Cen magazínu Musical-opereta). Vše pak bude završeno závěrečným Kulatým stolem o hudebním divadle, kde bude možno vše viděné zevrubně prodiskutovat.

Zdá se nám, že těch pět dní nabitých událostmi by si mohl fanda hudebního divadla opravdu užít. Budeme rádi, když u toho budete s námi!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival Dokořán -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...