Hlavním motivem výstavy je spojení krásy vesmíru a krásy skla. Společného mají tyto dvě věci mnoho a nemusí se ani jednat třeba o objektivy astronomických dalekohledů, nebo o známé šperky z přírodního meteorického skla - vltavínů. Součástí výstavy jsou například skleněné baňky, uvnitř kterých se nachází skleněné „pavučiny“, velmi připomínající velkoškálovou strukturu vesmíru. Stejně jako by na počátku nikdo nedokázal odhadnout, jakou strukturu bude mít budoucí vesmír, neodhadne ani žádný sklář, jak bude vypadat budoucí skleněná struktura uvnitř koule.

Výstava Malý princ na motivy pohádkového příběhu Antoina de Saint-Exupéryho nás provází ukázkami různých sklářských technik zastoupených v Galerii Skleněnka. Sklářská výtvarnice Alice Dostálová sestavila krásnou a nápaditou výstavu, která je takovým malým pohlazením po duši. Ne všechny barvy, odlesky a zrcadlení jsou ve vystavených předmětech vidět hned na první pohled. Čím více se na ně budete dívat, tím více krásných detailů na planetách Malého prince objevíte, asi tak jako když se pozorně díváte na opravdovou oblohu posetou hvězdami. V postavičkách se také zrcadlí laskavost a dobré srdce autorky. Obrazy hvězdných objektů, na planetárních výstavních skříních Malého prince, pochází z astrofotografií Karla Bůny.

Skleněné figurky doplnily objekty vyrobené sklárnou Jaroslava Svobody. Galerie Skleněnka, kterou Alice Dostálová založila a provozuje, sídlí v Březině u Tišnova. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Planetami Malého prince

Rezidence ZvonZnojmo (364 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.7 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?