Michal Bačák / Devatero ročních období

Michal Bačák / Devatero ročních období

Termín: 14.3.2019 26.5.2019

14bře - 26kvě celý den

Žánr: výstavyumění současné umění ilustrace morava jarní výstavy


Výstava patří do řady expozicí, které v galerii věnujeme současné ilustraci. Michal Bačák původně vystudoval produktový design ve Zlíně a od vysoké školy se pohybuje v prostředí designérů a architektů. 

Jeho ilustrace nenajdeme tedy v knížkách, ale aplikované na objektech či v architektuře. Často se s ní setkáváme také v novinách a časopisech, kde ilustrace v posledních letech zažívá velký boom, a pro ilustrátory se tak noviny stávají další důležitou prezentační platformou. 

V portfoliu Michala nalezneme řadu úspěšných realizací pro mladé české designéry a galerie, jako je např. pražská galerie Křehký, studio DECHEM nebo společnost Preciosa. 
Tyto práce pro designéry jsou také jádrem výstavy u nás v galerii. 

Právě ve spolupráci s galerií Křehký vystavujeme nevšední kolekci porcelánových váz Naše květena s hravými a zářivými kresbami květin. Tvar váz navrhovala, modelovala další mladá designérka Klára Šumová.

Pro stejnou galerii Michal Bačák navrhoval také trojici mís volně inspirovanou tradicí habánské keramiky. Ručně malované dekory zobrazují každodenní i slavnostní život lidí, ve kterém se prolíná lidový folklór Moravy s exotickými kulturami.

Dominantou prezentace je ručně malovaný Oltář Svatého Františka, nádherný obraz a současně i kus nábytku, objekt pro náš skrytý duševní svět. Navíc funguje jako skříňka, do které je možné ukrýt své poklady. Tento oltář si zamilujete. Má schopnost vyvolat estetický prožitek a působí tiše na naše vnitřní emoce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Michal Bačák /...

Vinárna U HouslíHodonín (970 metrů)

Ubytovna KubraHodonín (1 147 metrů)

Ubytování Sklep u VeselýchMutěnice (9.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?